با توجه به مهارت و تجربه ای که داریم، شما را تا انتهای مسیر درمانتان همراهی کرده و روند درمان شما را تضمین می نماییم.
” بیماری دیورتیکولیت روده بزرگ چیست؟ ” ” آیا این بیماری شایع است؟ ” ” علت درد شدید درسمت چپ شکم نشانه چیست؟ ” و …
ابتلا به بیماری دیورتیکولیت روده یکی از مشکلاتی رایجی است که تقریبا به یک میزان زنان و مردان را در سنین زیر 50 سال تحت تاثیر خود قرار میدهد. یکی از علائم ناراحت کننده ای که بیماری دیورتیکولیت روده از خود بروز میدهد ایجاد درد های شدید شکمی در قسمت چپ است. در ادامه متن با ما همراه باشید تا ابعاد مختلف این بیماری را با یک دیگر بررسی کنیم:
دیورتیکولیت به التهاب کیسههای کوچکی گفته میشود که در دیواره روده بزرگ ایجاد میشوند. این کیسهها دیورتیکول نام دارند. دیورتیکولیت میتواند در هر نقطه از روده بزرگ ایجاد شود، اما بیشتر در قسمت پایینی آن (کولون سیگموئید) دیده میشود.
بیماری دیورتیکولیت، بدخیم و سرطانی نیست و از این رو میتوان آن را در مراحل اولیه بدون نیاز به جراحی درمان کرد. در واقع کیسه های برآمده ای که بر روی دیواره داخلی روده وجود دارند و شبیه به تاول های کوچک هستند، با نام دیورتیکول شناخته می شوند.
بیشتر بخوانید: سوزش مقعد نشانه چیست؟ + چطور میتوانیم سوزش مقعد را درمان کنیم؟
زمانی که کیسه های دیورتیکولوم در روده بزرگ دچار التهاب و عفونت شوند، سبب ایجاد درد بسیار شدیدی در ناحیه روده بزرگ می شوند که با خود علائم دیگری هم به همراه دارند.
شاید بپرسید بیماری دیورتیکولیت چه علائمی را به همراه دارد؟ در واقع زمانی که فرد به این عارضه دچار میشود به دلیل عفونت و التهاب ایجاد شده در روده بزرگ ممکن است برخی از علائم را تجربه کند که این نشانه ها موارد زیر را شامل میشود:
در موارد شدید، دیورتیکولیت میتواند باعث پارگی دیورتیکول و عفونت در داخل شکم شود. این وضعیت به نام پریتونیت شناخته میشود و یک اورژانس پزشکی است.
بر همه ما روشن است که با مشاهده هر یک از علائمی که بیان کردیم باید به پزشک مراجعه کنیم تا قبل از اینکه بیماری عود کند با تجویز پزشک راه درمان کوتاهی را طی کنیم تا مشکلات دستگاه گوارش و روده بزرگ و کوچک از بین رود.
درصورت مشاهده هر یک از علاپم دیورتیکولیت روده، میتوانید با کلینیک لیزرشفا (۰۲۱۲۲۳۵۹۱۳۵) تماس بگیرید و همچنین میتوانید سوالات خود را در انتهای این صفحه مطرح نمایید، دکتر داود تاجبخش در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
بیشتر بخوانید: علت درد شکمی چیست؟
کمبود فیبر غذایی تاثیرات منفی بر روی دستگاه گوارش می گذارد. در واقع یکی از این تاثیرات منفی ایجاد کیسه های دیورتیکولیت روده بزرگ است. به طور کلی کمبود فیبر غذایی باعث یبوست و نفخ شکم می شود و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می دهد. زمانی که به یبوست مبتلا میشوید، این عارضه میتواند به روده بزرگ فشار بالایی وارد کند و در نتیجه با تضعیف دیوار های روده بزرگ آن را در معرض ابتلا به بیماری دیورتیکوریت قرار میدهد.
بنابراین شما میتوانید با رژیم غذایی مناسب و استفاده از فیبر غذایی احتمال ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش را تا حد امکان به حداقل برسانید.
به طور کلی یکی از علل به وجود آمدن کیسه های دیورتیکولیت تضعیف شدن بخشی از روده است. زمانی که جداره های روده بزرگ تضعیف شوند کیسه های دیورتیکولیت ظاهر می شوند. با پاره شدن این کیسه ها عفونت و التهاب شکل می گیرد و درد مقعدی و خونریزی مقعدی، اسهال و استفراغ را با خود به همراه دارد. بعضی از دانشمندان عقیده دارند که یکی از علل خطرناک به وجود آمدن دیورتیکولیت و خونریزی، چاقی و اضافه وزن زیاد افراد است.
علاوه بر این از آنجایی که عدم تحرک و فعالیت سبب یبوست و سفت شدن شکم می شود، می توان گفت که این موضوع یکی دیگر از علت های به وجود آمدن دیورتیکولیت در روده بزرگ است.
بیشتر بخوانید: بواسیر چیست؟ + علت بروز بواسیر چیست؟
علت دقیق دیورتیکولیت مشخص نیست، اما عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آن را افزایش دهند عبارتند از:
بیشتر بخوانید: درمان بیماری های مقعدی با لیزر در تهران
درمان دیورتیکولیت خفیف شامل استراحت، مصرف آنتیبیوتیک و رژیم غذایی کم فیبر است. در موارد شدید، ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن قسمتی از روده بزرگ باشد بطور کلی در ادامه به معرفی روش های درمان دیورتیکولیت روده بزرگ خواهیم پرداخت:
پزشک متخصص با توجه به آزمایشات و علائم بیمار متوجه می شود که این بیماری تا چه حد خفیف یا حاد است. اگر بیماری خفیف باشد با مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و برخی از داروها بیماری درمان می شود. اما زمانی که بیمار دارای خونریزی زیاد و علائم شدیدتر باشد پزشک از روش دیگری برای درمان این بیماری استفاده می کند.
نکته بسیار مهمی که برای درمان بیماری دیورتیکولیت روده باید به آن توجه کرد این است که به هیچ عنوان نباید بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده کرد. زیرا برخی از دارو های مسکن سبب افزایش خونریزی و شدید شدن علائم بیماری می شوند؛ بنابراین بهترین کار مراجعه به پزشک است.
برای انتخاب بهترین روش درمان دیورتیکولیت روده حتما با پززشکات کلینیک لیزرشفا تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: راه های درمان شقاق چیست؟
یکی از روش های درمان بیماری دیورتیکولیت روده جراحی است. در برخی از مواقع پزشک تصمیم می گیرد برای درمان این بیماری به جای اینکه از دارو استفاده کند جراحی را در اولویت قرار دهد. به طور کلی افرادی که شرایط زیر را تجربه میکنند با تجویز پزشک نیاز به عمل جراحی خواهند داشت:
بیشتر بخوانید: علائم ابتلا به فیستول مقعدی چیست؟ + انواع فیستول مقعدی
روش های گوناگونی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیورتیکولیت روده وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از فیبر در رژیم غذایی روزانه است. همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم عدم مصرف فیبر سبب سفت شدن شکم می شود که با خود بیماری دیورتیکولیت روده را به همراه دارد؛ بنابراین کسانی که رژیم غذایی مناسب و درست دارند حتماً باید فیبر را در رژیم خود جای دهند.
انواع میوه ها و سبزیجات از جمله مواد غذایی حاوی فیبر است. میوه هایی نظیر پرتقال، هلو، انگور، خیار، گوجه و سبزیجاتی نظیر کرفس، اسفناج و کاهو جزو مواد غذایی هستند که یبوست را از بین برده و حرکت دستگاه گوارش را بهبود می بخشند.
به اضافه کسانی که اضافه وزن زیاد دارند بهتر است با انجام حرکات ورزشی نقش مهمی در تناسب اندام و کاهش وزن خود داشته باشند. دریافت میزان کافی ویتامین دی و استفاده از مواد غذایی نظیر زنجبیل، سیر و ملین های طبیعی که سبب جلوگیری از سفت شدن شکم و یبوست می شوند، از دیگر مواردی هستند که موجب پیشگیری از بیماری دیورتیکولیت شده و دستگاه گوارش را بهبود می بخشند.
کاهش مصرف قهوه، گوشت قرمز و دوری از سیگار نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از این بیماری داشته باشد. مصرف روزانه آب به اندازه لازم بر روی دستگاه گوارش تاثیر گذار است؛ زیرا مصرف آب می تواند سبب کاهش و پیشگیری از یبوست شود.
در بسیاری از مواقع بروز بیماری های دستگاه گوارش به خصوص بیماری های روده بزرگ ناشی از عدم رعایت رژیم غذایی مناسب و نداشتن تحرک است. یبوست که یکی از مهمترین بیماری هایی محسوب می شود که از عدم تحرک و عدم رعایت رژیم غذایی ناشی شده و تاثیرات منفی بر روده بزرگ می گذارد. همچنین اگر شدت یابد برای روده خطرناک است.
بیشتر بخوانید: سرطان کولورکتال چیست؟ + راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان کولورکتال
خیلی از افراد سوال میکنند که آیا عدم درمان بیماری دیورتیکولیت عوارض خاصی را برای بدن به همراه دارد؟ در واقع درمان نکردن به موقع بیماری دیورتیکولیت روده میتواند برای سایرارگان های بدن آسیب زا باشد و حتی مشکلات جدی تری را نیز برای فرد ایجاد کند. از عوارض این بیماری میتوان به موادرد زیر اشاره کرد:
چرک، عفونت و التهاب کیسه های دیورتیکولیت روده سبب به وجود آمدن آبسه می شوند که با خود مشکلات زیادی را به همراه دارند. با ایجاد آبسه و عبور از دیواره های روده بزرگ ممکن است فرد به مشکلات صفراوی مبتلا شود.
این بیماری سبب به وجود آمدن زخم و خونریزی می شود که نتیجه آن انسداد روده بزرگ است. در واقع با پاره شدن دیورتیکول ها روده بزرگ مسدود شده و روند درمان را کمی طولانی تر می کند.
برای درمان دیورتیکولیت روده میتوانید با کلینیک لیزرشفا تماس بگیرید.
همانطور که در متن فوق به آن اشاره کردیم یکی از علائم بیماری دیورتیکولیت خونریزی است. در بسیاری از مواقع اگر خونریزی زیاد باشد خطراتی را برای سلامت فرد به همراه دارد. در این مواقع بیمار باید زیر نظر پزشک باشد تا روند درمان را شروع کرده و زودتر بیماری را شکست دهد.
بیشتر بخانید: علت مشاهده خون بعد از دفع مدفوع چیست؟
اگر بیماری دیورتیکولیت به اندام مجاور برسد سبب عفونت کلیه شده و بسیار خطرناک است. این موضوع سبب می شود تا روند درمان طولانی تر شود. به طور کلی عوارض دیورتیکولیت روده بزرگ شامل سوراخ شدن و پارگی روده، خونریزی مقعدی، انسداد روده و گرفتگی شکم است.
بیشتر بخوانید: عوارض و خطرات رابطه مقعدی چیست؟
زمانی که هرگونه علائم غیرعادی در دستگاه گوارش مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه نمایید. دستگاه گوارش یکی از مهم ترین اعضای داخلی بدن است؛ بنابراین باید به سلامتی آن توجه ویژه ای داشت. با مراجعه زود هنگام به پزشک متخصص علاوه بر اینکه پزشک می تواند بیماری شما را در سریع ترین زمان ممکن تشخیص دهد، زمان درمان بیماری تان کاهش می یابد و با مشکلات بزرگی مانند عفونت و التهاب مواجه نخواهید شد. پزشک متخصص با استفاده از روش های گوناگون بیماری دیورتیکولیت روده بزرگ را تشخیص می دهد. از این روش ها می توانیم به آزمایش های مختلف مانند آزمایش خون و کولونوسکوپی اشاره کنیم.
در آخر باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید قبل از مراجعه به پزشک خودسرانه از دارو استفاده کنید؛ زیرا ممکن است برخی از داروها علائم بیماری را شدیدتر کنند.
دیورتیکولیت روده اگر توسط تجمع باکتری ها عفونی و ملتهب شود بسیار دردناک است. بنابراین بیمارانی که به این بیماری مبتلا می شوند برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کرده و با رعایت دستورالعمل های پزشک بیماری خود را مداوا کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تشخیص و درمان بیماری دیورتیکولیت روده در تهران میتوانید با کلینیک لیزرشفا به شماره ۰۲۱۲۲۳۵۹۱۳۵ تماس بگیرید.