
قبل از پرداختن به درمان کیست مویی با لیزر اشاره کوچکی به تعریف این بیماری میپردازیم.
کیست مویی چیست؟
سینوس مویی (pilonidal sinus) یا کیست پیلونیدال (Pilonidal cyst) بیماری شایع ناحیه انتهای ستون فقرات یا دنبالچه کمی نزدیک به مقعد بوده و با ترشح چرکی مزمن که گاهی همراه با خون است میباشد که بسیار بد بو است و از سوراخهای منفرد یا متعدد از شکاف بالای باسن و هر ناحیه از استخوان دنبالچه و نزدیک مقعد بیرون میریزد. این بیماری به بیماری برگشت موی یا موی برگشتی نیز شناخته می شود. این کیست نزدیک به ناحیه مقعد می باشد ولی در خود آن ناحیه اتفاق نیافتاده و در کمر فرد خود را نشان می دهد.
گاهی این سوراخها بسته شده و ترشحات داخل کیست در ناحیه کمر جمع میشود و باعث تورم و درد شدید دنبالچه همراه با تب میشود که به بیماری حالت اورژانس میدهد. در مورد علت بیماری همواره از برگشت مو بداخل ذکر میگردید اما مطالعات نشان میدهد حتما زمینه ژنتیک جهت بروز بیماری کیست مویی در ناحیه کمر لازم است و گاها بیماری در چند فرزند یک خانواده یا پدر و فرزند مشاهده میشود.
کیست مویی یا کیست پیلونیدال در مردان نسبت به زنان شیوع بیشتری دارد. این بیماری معمولا بزرگسالان را در دهه دوم زندگی درگیر میکند و میانگین سنی در مردان 21 سال و در بانوان 19 سال است البته بیماری پیلونیدال تا 25 سالگی کاهش مییابد و ابتلا به آن از سن 40 سال به بعد بسیار نادر است.
کیست مویی چه علائمی دارد؟
در ابتدا ممکن است در سطح پوست خود سوراخ یا فرورفتگی کوچکی را همراه با کمی قرمزی پوست مشاهده کنید. این فرورفتگی به ندرت عفونی و چرک آلود شده و در داخل آن مو رشد کرده و در نهایت باعث ایجاد کیست پیلونیدال یا کیست مویی میشود. علائم بیماری پیلونیدال به این شکل بروز میکند:
- تب
- ایجاد تورم در محل کیست
- وجود چندین سوراخ یا حفره بر روی پوست
- احساس درد در ناحیه کمر خصوصا هنگام نشستن
- برآمدگی قرمز و جوش مانند در نزدیکی استخوان دنبالیچه و ناحیه مقعد
- ترشحات خونی یا چرک مانند که همراه با بو سیار بدی از پوست خارج میشود
کیست مویی چگونه قابل تشخیص است؟
کیست مویی یا کیست پیلونیدال به راحتی و با چشم غیر مسلح قابل تشخیص است و پزشک با انجام معاینات خارجی میتواند این بیماری را تشخیص دهد. در صورت مشاهده کیست مویی مراحل درمانی آن آغاز میشود.
جراحی با لیزر سینوس مویی و درمان آن
کم تهاجمی ترین روش جهت بهبود و درمان بیماری پیلونیدال یا کیست مویی لیزر درمانی است. بعد از تشخيص بيماری توسط پزشك ناحیه عمل با بیحسی موضعی كامل بیحس ميشود و فرد هيچ دردی احساس نميكند و سپس به كمك لیزر co2 اقدام به ليزر کيست مويی و برداشتن كیست از ناحیه کمر یا انتهای دنبالچه بطور كامل ميشود.
با توجه به اينكه لیزر همزمان با برش معمولا از نوع بسيار ظریف ميباشد باعث سورزاندن رگهای خون دهنده ناحيه عمل ميگردد و همین امر سبب می شود عمل كاملا بدون خونريزی شود. با توجه به صدمه حداقلی اعصاب و بافت های منطقه بيمار بعد از عمل نيز دردى احساس نميكند همچنين لیزر کیست مویی بخاطر حداقل صدمه به بافت هاي اطراف كیست مرحله ترمیم زخم نيز سریعتر از جراحی با چاقو اتفاق مي افتد.
اخیرا در حوزه لیزر درمانی روش جدید و نوظهوری برای درمان بیماری پیلونیدال یا کیست مویی به نام لیزر درمانی سینوسی (SiLaC) یافت شده است که مطالعات و تحقیقات حاکی از ایمنی بالا، بهبود بیماران، رضایت بیماران، بهبود زخم دارد.
“Sinus laser ablation of the pilonidal cyst SiLaC® is a minimally-invasive procedure that uses laser ablation to eliminate coccyx fistulas or pilonidal cysts. The laser therapy SiLaC® is a safe and effective procedure with excellent healing, minimal wound surfaces, and impressive aesthetic outcomes.”
” برداشتن کیست پیلونیدال با لیزر سینوسی SiLaC یک روش کم تهاجمی است که از لیزر برای از بین بردن فیستول دنبالچه یا کیست پیلونیدال استفاده میکند. لیزر درمانی SiLaC یک روش ایمن و مؤثر با بهبودی عالی، حداقل سطوح زخم و نتایج زیبایی شناسی چشمگیر است.”
درمان کیست مویی بدون جراحی
درمان کیست مویی در ناحیه کمر حتما جراحی میباشد و تا زمانی که کیست حاوی مو با حاشیه ای از بافت سالم همراه آن برداشته نشود بیماری خود را بصورت عودهای مکرر همراه با ترشح چرک و درد به رخ میکشد و بنابراین درمان داروئی جایگاهی در درمان سینوس مویی ندارد.
بهترین شیوه درمانی کیست مویی چه روشی می باشد؟
در واقع اکثر پزشکان تنها راه درمان سینوس مویی را جراحی می دانند، حال جهت پیدا نمودن پاسخ این پرسش که بهترین روش جراحی این بیماری چه روشی می باشد، لذا بهتر است تفاوت بین جراحی سنتی و جراحی با لیزر را دانست تا بتوان به برداشتی درست و منطقی رسید.
آیا سینوس مویی با لیزر قابل درمان است و اصولا با جراحی معمولی چه تفاوت هایی دارد؟
پاسخ سوال مثبت است و به کمک لیزرهای برش دهنده مثل لیزر co2 و در هر اندازه و مرحله ای قابل انجام است و از نظر میزان برداشتن ضایعه هیچ تفاوتی با جراحی با چاقوی کيست مويی ندارد اما تفاوت های مثبتی نسبت به این جراحی معمولی دارد که عبارتند از:
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن در بیمارستان.
- عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیمار از روز بعد از عمل کیست میتواند راحت بنشیند در حالی که در جراحی معمولی بیمار بمدت چند هفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز بماند.
- در جراحی با لیزر کیست نیازی به پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار میتواند حمام بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید در حالی که در جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.
- میزان عود در هر دو روش جراحی و لیزر یکسان بوده و حدود ۱۰% میباشد اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به ۲% میرسد.
- در جراحی با لیزر سر پا و فعال شدن بيمار بلافاصله بعد از جراحی می باشد که سبب شده از ابتلا به آمبولی جلوگیری شود، این امر در بيماران با سن بالا كه بى تحركى طولانى مدت بدنبال جراحی سنتی در آنها منجر به لخته شدن خون (آمبولی) در رگهای پاها مى گردد مهم است زيرا آمبولی بيماری بسيار خطرناكى است که درمان بسيار سختى دارد و گاها منجر به مرگ بيمار مى گردد.
کیست مویی – سینوس پیلونیدال عود شده
در مواردی كه در طی عمل جراحی ليزر کيست مويی بافت كیست بطور كامل برداشته نميشود و يا در عملهایی كه بعد عمل جهت بهبود سریعتر زخم بخیه ميشود و يا اينكه بعد جراحی موهای ناحیه با لیزر از بين برده نمیشوند احتمال عود بیماری وجود دارد. برای پیشگیری از عود مجدد بیماری میبایست به برخی نکات بهداشتی بعد از عمل جراحی توجه ویژهایی داشت. (اجتناب از نشستن طولانی مدت، شیو و لیزر موهای زائد در ناحیه کیست مویی و… )
در روشهای قديم درمان سینوس عود شده یك جراحی به مراتب وسیعتر و عمیق تر ميباشد در صورتيكه ميتوان براحتی و با سوزاندن ریشه موهای موجود در ناحيه عمل جراحی احتمال جراحی مجدد را تا ۹۰٪ كاهش داد لذا بهترین روش جهت درمان موارد عود بیماری در مرحله اول پس از لیزر کیست مویی استفاده از لیزرهای سوزاننده مو میباشد.
مزایای درمان سینوس مویی با لیزر
۱- مدت زمان کوتاه جراحی
عمل معمولا بمدت ۱۵ دقیقه الی ۳۰ دقیقه در کلینیک یا مطب انجام و بیمار بعد از عمل مرخص می شود و معمولا در منزل حداکثر یک روز استراحت خواهد نمود.
۲- عدم ابتلا به بیماری آمبولی
همانطور که اشاره شد یکی از مزایای جراحی با لیزر کیست مویی سرپا شدن بیمار بلافاصله بعد از لیزر می باشد كه اين امر بخصوص در بيماران با سن بالا كه بى تحركی طولانی مدت بدنبال جراحی سنتی دارند که منجر به لخته شدن خون (آمبولی) در رگهای پاها می گردد که خطرناک بوده و ممکن است سبب بیماری بسیار خطرناك آمبولی شود که درمان بسيار سختی دارد و گاها منجر به مرگ بیمار مى گردد.
۳- حداقل بودن درد و خونریزی
درد بعد از عمل با لیزر کیست مویی نسبت به جراحی سنتی بسیار کمتر و میزان خونریزی نیز کمتر است همچنین میزان عود کمتر است.
۴- عدم نیاز به پانسمان طولانی
نیازی به پانسمان طولانی مدت ندارد که معمولا در جراحی سنتی طولانی تر می باشد.
۵- عدم انتقال عفونت های خطرناک
انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی محتمل است درعمل با لیزر وجود ندارد.
۶- برگشت سریع به روال عادی روزمره
بیماری پس از جراحی لیزر کیست مویی در سریعترین زمان ممکن می تواند فعالیت های روزمره خود را از سر گیرد و بعد از عمل لیزر تغذیه معمولی و دفع مدفوع داشته باشد در حالی که در جراحی سنتی اصل برعدم تغذیه حداقل برای ۲۴ ساعت وسپس تغذیه با سوپ برای به تاخیر انداختن دفع برای مدت چند روزمی باشد.
۷- بی حسی موضعی جایگزین بیهوشی عمومی
نیازی به بیهوشی عمومی و یا بی حسی نخاعی ندارد و با بی حسی موضعی جراحی صورت می گیرد.
۸- اثری از اسکار بزرگ و محل زخم بزرگ نیست
در جراحی با لیزر حداقل آسیب به بافت اطراف ناحیه درگیر بیماری وارد خواهد شد به گونه ای که میزان محل زخم یا همان اسکار بسیار کوچک تر خواهد بود.
۹- جراحی سرپایی می باشد و نیازی به بستری در بیمارستان ندارد
جراحی سرپایی بوده و نیازی به بستری در بیمارستان که یکی از علل ترس بیماران است نداشته و متعاقب آن نیازی به استراحت چند روزه در منزل که از ضروریات جراحی سنتی است را ندارند و از روز بعد از عمل میتوانند به سرکار خود بازگردند زیرا بیمار بیهوشی نگرفته و درد زیادی بعد از عمل ندارد.
۱۰- هزینه پایین و مقرون به صرفه
کیست مویی با استفاده از لیزر درمانی، به صورت سرپایی انجام میشود و نیازی نیست هزینه ایی را بابت بستری شدن ، پانسمان استراحت طولانی مدت و … پرداخت کنید.
۱۱- نتیجه قطعی
با توجه به تحقیقات انجام شده احتمال عود مجدد بیماری کیست مویی در لیزر درمانی بسیار کمتر وپایین تر از جراحی پیلونیدال است.
هزینه عمل جراحی لیزر سینوس مویی
میزان هزینه جراحی کیست مویی بستگی به میزان وسعت و شدت بیماری دارد، زیرا هزینه عمل جراحی این بیماری وابسته به پارامترهای مختلف می باشد که در این مورد پس از معاینه توسط پزشک متخصص هزینه دقیق قابل بیان خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های جراحی با لیزر و نحوه پوشش بیمه درمانی این بیماری اینجا کلیک نمائید.
آیا تجربه پزشک نقشی در درمان این بیماری دارد یا خیر؟
در کلینیک شفا بیش از ۱۵ سال است که تمرکز صرفا بر روی درمان بیماری های نشیمنگاهی یا همان مقعدی بوده و تجربه ای ارزشمند در طی این سال ها کسب شده است که نقش این تجربه در کاهش درصد عود بیماری و تشخیض و درمان صحیح بیماری بسیار ارزشمند می باشد.
پیشنهاد میشود بعد از عمل لیزر سینوس مویی، لیزر موهای زائد انجام شود.
مطالب مرتبط با کیست مویی
– درمان کیست مویی در دوران بارداری
– مقایسه جراحی سنتی با لیزر کیست مویی
– مزایا و معایب جراحی کیست مویی به روش لیزر
– سوالات و پرسش های رایج در مورد بیماری کیست مویی
– لیزر موهای زائد بعد از عمل جراحی سینوس مویی (پیلونیدال)
دقیقا همونجوری که گفتن جای زخم نموند و خیلی عمل راحتی بود .
سلام
ببخشید بعد از عمل چندروز درد داشتین؟ میتونیستین راحت بشینید و راه برید؟
دوره پانسمان با لیزر چقدره؟
با سلام جراحی با لیزر پانسمان داخلی ندارد و تنها چند روز اول برای بستن زخم از پانسمان با گاز استریل استفاده می شود.
سلام وقت بخیر
می خواستم بدونم اگر کیست مویی عفونت نداشته باشه هم باید جراحی بشه؟
با سلام کیست مویی درمانی به جز جراحی ندارد و اگر باقی بماند عفونت خواهد کرد.
سلام
میخواستم بدونم ریسک عمل جراحی لیزر کیست مویی نسبت به جراحی با چاقو چقدره؟
با سلام ریسک لیزر نسبت به جراحی سنتی بسیار پایین تر می باشد.
سلام
من یه راننده تاکسی هستم که فکر کنم کیست مویی گرفتم
بهم گفتن باید کیست مویی رو جراحی کنی
میخواستم بدونم این روش جراحی با لیزر برای کیست مویی که می فرمایین قطعی هست هزینه اش چقدره؟
سلام
بله درمان قطعى است و هزينه ٤/٥-٥/٥ ميليون است
سلام
یه سوال داشتم میخواستم بدونم عمل جراحی لیزر کیست مویی عوارض داره؟
سوال دیگه این که عوارض عمل جراحی لیزر کیست مویی عوارض بیشتری داره یا جراحی سنتی؟
با سلام جراحی با لیزر نسبت به جراحی سنتی عوارض خیلی کمتری دارد و دوران نقاهت نیز کوتاه تر است.
سلام بنده چهارتا کیست مویی دارم میخواستم بپرسم هزینه اش چقد میشه؟
با سلام لطفا در جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های جراحی و دریافت وقت ویزیت با شماره های مطب تماس بگیرید.
با سلام.
بنده چند سال پیش یک دمل چرکی در ناحیه ی نزدیک به مقعد داشتم که با روغن سیاه زخم رو شکافتم و دمل رو تخلیه کردم. اما از همون موقع، حس می کنم به اندازه ی یک خال کوچک روی پوستم زائده پیدا شده. اصلا نمی دونم درون پوستیه یا بیرونی. فقط به اندازه ی یک دونه عدس حالت برجستگی داره.
دردی نداره. اما گاهی اوقات یکم موقع دستشویی می سوزه وقتی اب می کشم .می خوام به حالت کاملا عادی برگرده. می خواستم ببینم آیا راهی برای این وجود داره و اگه داره چقدر هزینش می شه؟
با تشکر
سلام
بايد حضورى براى معاينه مراجعه كنيد
برای درمان کیست مویی، بهترین و کاربردی ترین روش برای از بین بردن کیست مویی چیه؟ و اینکه هزینه لیزر کیست مویی بالاست؟؟
سلام بهترين روش خارج كردن كيست با چاقو يا ليزر است كه البته عمل با ليزر بسيار بهتر است و هزينه بين ٥-٦ ميليون است
سلام و عرض خسته نباشید
کیست مویی دارم میخام با لیزر جراحی کنم میشه بگید حدودا چند تا بخیه میزنید؟
سلام
معمولا نياز به بخيه ندارد اما گاهى بعضى جراحان تمايل به بخيه دارند و همين باعث افزايش عود بيمارى ميشود.
سلام شهری که ما زندگی میکنیم دکتر گفتن با لیزر باید ۶یا ۷ جلسه بریم تا عمل کامل بشه واگه کیست عفونت داره نباید لیزر بشه ایا درسته?
سلام
عمل با ليزر در يك جلسه انجام ميشود و اگر عفونت از كيست خارج بشود و بصورت دمل نباشد براحتى عمل با ليزر انجام ميشود و زمانى كه بصورت دمل يا آبسه است ابتدا دمل يا ابسه باز و تخليه ميشود و سپس بعد از سه هفته عمل برداشتن كيست با ليزر انجام ميشود. شما ميتوانيد از ناحيه كيست خود عكس بگيريد و ايميل كنيد یا واتساپ کنید تا دقيق تر راهنمايى شويد
سلام خسته نباشید با بیمه قرار داد ندارید
سلام
عمل با ليزر در تمام مراكز آزاد ميباشد ولى براى شما صورتحساب صادر ميكنند.
سلام من الان 2ساله این کیست رو دارم و الان حدود 3تا هستن و گاهی اوقات خون ریزی های شدید با این مواردی که گفتم بارم میتونم با لیزر عمل کنم؟
سلام
ابتدا معاينه ميشويد و اگر قابل عمل باشد با ليزر برداشته ميشود. ☎️٢٦٢١٨٦٠١-٢٦٢١٦٩٥٣