درمان شقاق با لیزر یک روش درمانی مدرن و موثر برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله شقاق یا فیشر است. تا سالها قطعی ترین روش درمان برای بیماری شقاق انجام عمل جراحی بود ولی با پیشرفت دانش و تکنولوژی روش درمانی لیزر کشف شد که هم عوارض بسیار کمتری دارد و هم اثربخشی آن از سایر روش های درمانی بسیار بیشتر است.

موثرترین روش درمان شقاق مقعدی مزمن قطع اسفنکتر داخلی است و میزان موفقیت آن 100-95% است.

آیا شقاق با لیزر درمان می شود؟

بیماری شقاق مقعدی روش های درمانی گوناگونی دارد و لیزر درمانی یکی از بهترین و قطعی ترین درمان ها شناخته می شود.درمان شقاق با لیزر روشی قطعی و مطمئن برای شقاق محسوب میشود زیرا در طی عمل فیشر با لیزر، برش های لیزری با دقت و ظرافت در ناحیه بیماری انجام میشود و ترک خوردگی ها (scratchs) بصورت کامل مسدود میشوند تا درمان شقاق بصورت کامل انجام گیرد. همچنین در لیزر شقاق هیچگونه آسیبی به بافت های عضلانی ناحیه مقعد وارد نمیشود. البته که مهارت پزشک جراح نیز در این بخش دخیل است.

In a pilot study which was implemented on 25 male and female patients aged 20-75 years, diagnosed clinically with chronic anal fissure, the Carbon Dioxide Laser Fractional was used to treat patients Pain, bleeding, and constipation were significantly improved

در یک مطالعه مقدماتی که بر روی 25 بیمار مرد و زن 20 تا 75 ساله با تشخیص بالینی شقاق مزمن مقعدی انجام شد، از لیزر فراکشنال کربن دی اکسید برای درمان بیماران استفاده شد.درد، خونریزی و یبوست به طور قابل توجهی بهبود یافت.

به نقل از: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26067925

درمان شقاق با لیزر بدون نیاز به عمل جراحی

جراحی با لیزر شقاق یک روش درمان غیر تهاجمی سرپایی، بدون بیهوشی و درد و خون ریزی است که با بی حسی موضعی انجام می‌شود. در عمل لیزر پروسه درمانی بیمار زیر 1ساعت به اتمام میرسد و فرد میتواند بلافاصله بعد از درمانش به محل زندگی یا کار خود برگردد. اگر اینکار توسط یک پزشک باتجربه انجام شود هیچ مشکلی به وجود نمی آید و عضلات و دریچه مقعد آسیب نمیبیند.

در لیزر شقاق ابتدا محل زخم شقاق با بيحسي موضعي بيحس مي گردد و سپس با ليزر زخم برداشته می‌شود و عضله دور مقعد به ميزان كم برش داده مي‌شود تا به زخم فرصت لازم جهت بهبود داده شود. در حين عمل اگر زائده اضافي در اثر شقاق بوجود آمده باشد قابل برداشتن است و لذا مقعد فرم نرمال اوليه خود را پيدا ميكند. بعد از عمل با ليزر شقاق بيمار ميتواند دفع راحت داشته باشد.

از آنجایی که شقاق یکی بیماری های دردناک مقعدی به حساب می‌آید، انتخاب بهترین روش که بتوان شقاق را با حاقل درد و خونریزی درمان کرد برای بیماران بسار حائز اهمیت است. لیزر شقاق از بهترین روش‌های درمان این بیماری است که بصورت سرپایی و با کوتاه ترین دوره نقاهت پس از عمل انجام خواهد شد. 

برای دریافت وقت مشاوره جهت لیزر شقاق در کلینیک لیزر شفا با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.

در این روش پزشک متخصص با تاباندن اشعه لیزر (co2) به شکاف های ایجاد شده در ناحیه مقعدی، بیماری را بدون درد و خونریزی و در کمترین زمان ممکن درمان می کند. میزان رضایت بیماران شقاق مقعدی از روش لیزر درمانی، گواهی بر ادعای درمان قطعی شقاق با لیزر است.

در روش درمانی جراحی شقاق با چاقو و تیغ، بیمار بیهوش عمومی شده و عمل جراحی صورت میگیرد اما در روش درمان شقاق با لیزر از بی حسی موضعی استفاده شده و طی عمل زخم ها و ترک خوردگی ها بطور کامل مسدود میشوند تا از بروز سایر بیماری های مقعدی مانند آبسه مقعدی و به دنبال آن فیستول مقعدی جلوگیری شود. درمان شقاق با لیزر در یک جلسه و بدون درد و خونریزی و بصورت عمل سرپایی انجام میشود.

بیشتر بخوانید: راه درمان فیشر چیست؟

مصاحبه با بیمار مشکوک به شقاق و فیستول بعد از درمان

 

درمان شقاق با لیزر چگونه انجام می‌شود؟

قطعا برای خیلی از بیماران این سوال پیش می آید که عمل شقاق با لیزر چگونه است؟ در این روش برای دیدن محل شکاف یک وسیله به نام اسپکولوم را درون مقعد قرار می‌دهند و سپس آن را باز و تنظیم می‌کنند. بدون دست‌کاری و تحریک محل ترک مقعد با استفاده از اشعه‌ی لیزر عضله مقعد مقداری شل شده و زخم ناشی از شقاق که یک زائده پوستی است برداشته می شود.

لیزر درمانی شقاق بستگی به میزان عود بیماری دارد. در صورتی که شقاق در مرحله ی حاد قرار داشته باشد آن را با لیزر کم توان و اگر بیماری در حالت مزمن قرار داشته باشد آن را با اشعه پرتوان درمان می کنند.

در لیزر کم‌توان معمولا از اشعه ای از جنس کربن دی اکسید استفاده می‌شود. در این عمل جراحی، ابتدا با لیزر، بافت‌های فیبروتیک و گرانولیت عضله منقبض شده مقعد یا همان اسفنکتر حذف می‌شود. این کار باعث شل شدن عضله اسفنکتر می شود و از حالت انقباض خارج می گردد. سپس لبه‌های شکاف فیشر با اشعه‌های لیزر، به صورت مداوم و بدون وقفه پرتو افکنی می‌شوند تا عروق کوچک بریده شده در عمل و همچنین زخم شقاق ترمیم شود. در نهایت این عمل منجر به بهبود زخم می‌شود. در این روش میتوان در یک جلسه به درمان شقاق یا فیشر پرداخت.

برای درمان شقاق مزمن که از لیزرهای پر توان استفاده می شود، با این نوع لیزر زخم شقاق و زایده پوستی آن از بین رفته و عمل اسفنکتروتومی انجام می‌شود.

برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره لیزر شقاق مقعدی با کلینیک لیزر شفا در ارتباط باشید.

برای درمان شقاق به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

برای درمان بیماری های مقعدی از جمله شقاق یا فیشر میتوانید به پزشکان و جراحان داخلی و دکتر گوارش مراجعه نمایید. همچنین توصیه میشود حتماً در مراحل اولیه مشاهده علائم بیماری شقاق به پزشک مراجعه کنید چراکه عدم مراجعه به پزشک و پشت گوش انداختن مراحل درمانی میتواند شقاق حاد را به شقاق مزمن تبدیل کند که باعث سخت تر شدن درمان شقاق میشود. پشت گوش انداختن درمان باعث آسیب به بافت های مقعدی از جمله عضله اسفنکتر و عمیق تر شدن زخم خواهد شد.

یکبار برای همیشه با درمان شقاق با لیزر از بیماری پر درد و خونریزی شقاق (فیشر) مقعدی خداحافظی کنید تا از سوزش و درد مقعدی نجات پیدا کنید! لیزر شقاق روشی نوین و بدون درد و خونریزی است که دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. 

درمان شقاق حاد و شقاق مزمن با لیزر

بیماری شقاق در مراحل ابتدایی با بروز بیماری یبوست و خشکی مدفوع بروز میکند و در این مرحله به بیماری شقاق حاد گفته میشود. درمان شقاق حاد بسیار آسان بوده و با دارو درمانی و تغییر عادات غذایی براحتی قابل درمان است. برای مثال شما مصرف پماد های تجویز شده توسط پزشک متخصص یا استفاده از ملین ها و استفاده از سبزیجات و مواد غذایی پر فیبر شقاق حاد خود را درمان خواهید کرد و نیازی به عمل شقاق با لیزر و جراحی نخواهید داشت.

در صورتی که شقاق حاد درمان نشود و روند ایجاد زخم و شکاف های مقعدی متوقف نشود، بیماری تبدیل به شقاق مزمن میشود که در این حالت فرد در ناحیه مقعدی خود یک زائده گوشتی(گوشت اضافه مقعدی) احساس میکند. درمان شقاق مزمن با لیزر یا جراحی سنتی انجام میشود و احتمال درمان آن با دارو یا روش های خانگی کم است. به همین دلیل توصیه میشود بیماری شقاق در همان مراحل اولیه بهتر است درمان شود.

ویدئو درباره لیزر شقاق

 

برای رزرو نوبت جهت لیزر فیشر مقعدی در غرب تهران با کلینیک لیزرشفا تماس بگیرید.

امکان عود شقاق بعد از عمل لیزر

خیر. به طور کلی اگر بعد از درمان شقاق با لیزر تغذیه مناسبی داشته باشید و از بروز یبوست و اسهال مزمن جلوگیری کنید، احتمال عود دوباره فیشر وجود نخواهد داشت. اما اگر مستعد یبوست سخت و شدید هستید و حتی بعد از عمل لیزر درمانی شقاق هم از خشکی و سفت بودن مدفوع خود رنج می‌برید، احتمال عود مجدد شقاق و زخم شدن دوباره مقعد شما وجود دارد.

پیشگیری از شقاق بعد از درمان

همانطور که گفته شد احتمال بروز مجدد شقاق در صورت عدم ترک عادات اشتباه، پس از درمان شقاق با لیزر یا جراحی وجود دارد. بنابراین انجام برخی فعالیت های پیشگیرانه از ابتلای مجدد به بیماری فیشر ضروری است تا دوباره این پارگی سبب اسپاسم (انقباض) اسفنکتر داخلی مخرج نشود.

  • انجام ورزش های روزانه
  • درمان کامل بیماری یبوست
  • داشتن تحرک کافی در طول روز
  • مصرف روزانه آب به مقدار کافی
  • استفاده از سبزیجات و مواد غذایی فیبر دار

عمل با تیغ جراحی

همانطور که بالاتر نیز اشاره شد، یکی دیگر از درمان های بیماری شقاق، جراحی شقاق با تیغ میباشد. این روش سنتی درمانی به کمک تیغ و چاقو انجام میشود و به علت درد زیاد و همجنین خونریزی زیادی که به همراه دارد، به بیماران توصیه نمیشود.

در مدت زمان حضور بیمار در اتاق عمل، از بیهوشی عمومی استفاده میشود و بیمار پس از به هوش آمدن تا چندین ماه پس از درمان، احساس درد و سوزش در ناحیه مقعدی خود احساس خواهد کرد. به دلایلی که اشاره شد درمان شقاق با لیزر انتخابی هوشمندانه تر است.

بیشتر بخوانید: درمان شقاق با تیغ جراحی

هزینه درمان شقاق با لیزر

یکی از مهمترین سوالاتی که بیماران مبتلا به بیماری شقاق دارند، این است که هزینه عمل لیزر شقاق مقعدی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال و پرتکرار نمیتوان مبلغ هزینه مشخصی را تعیین کرد. عدم تعیین هزینه دقیق عمل شقاق با لیزر به دلیل وابستگی هزینه به تعداد و عمق شکاف ها و زخم های مقعدی در ناحیه مقعد است.

برای اطلاع دقیقاز هزینه جراحی عمل شقاق با لیزر میتوانید به کلینیک لیزر شفا مراجعه کرده و پس از معاینه توسط دکتر متخصص خانم / آقا درباره هزینه عمل لیزر شقاق مقعدی اطلاعات کافی کسب کنید.

مزایای درمان لیزری شقاق (فیشر) مقعدی نسبت به سایر روش ها

برخی از مزایای لیزر شقاق یا فیشر مقعدی عبارتند از:

  • نیازی به بستری در بیمارستان نمی باشد
  • بیهوشی نگرفته ودرد زیادی بعد از عمل ندارد.
  • با یک دید درست هزینه کمتر نسبت به جراحی شقاق می باشد.
  • انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی محتمل است درعمل با لیزر وجود ندارد.
  • درد، و میزان خونریزی همچنین میزان عود بعد از عمل با لیزر نسبت به جراحی سنتی بسیارکمتر است.
  • نیازی به پانسمان داخلی (توپی یا تامپون)ندارد که معمولا در جراحی سنتی اجباری و خارج کردن آن بسیار دردناک است .
  • نیازی به استراحت چند روزه در منزل که از ضروریات جراحی سنتی با چاقو است را ندارند و از روز بعد از عمل شقاق با لیزر میتوانند به سرکار خود بازگردند زیرا بیمار نیازی به گرفتن بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی که یکی از علل ترس بیماران است ندارد.
  • عمل جراحی لیزر شقاق معمولا در مطب یا کلینیک انجام می شود و بیمار بعد از عمل مرخص شده ومیتواند تغذیه معمولی و دفع مدفوع داشته باشد در حالی که در جراحی سنتی اصل برعدم تغذیه حداقل برای ۲۴ ساعت وسپس تغذیه با سوپ برای به تاخیر انداختن دفع برای مدت چند روزمی باشد.

مراقبت های بعد از عمل جراحی شقاق با لیزر

پس از درمان کامل فیشر آنال با لیزر برای مدتی بیمار باید یکسری از فعالیت های مراقبتی را انجام دهد تا هر چه سریعتر به بهبودی 100 درصدی دست یابد و از عود مجدد این بیماری جلوگیری شود. مراقبت های بعد از عمل لیزر شقاق عبارتند از:

نشستن در آب گرم: نشستن در آب گرم، دو الی سه مرتبه در روز به مدت 10 دقیقه می‌تواند به تقویت عضلات لگن، پاکسازی ناحیه مقعد و کاهش درد و سوزش کمک کند.

خشک کردن محل با دستمال نرم: تمیز کردن بدن بعد از هربار دستشویی رفتن در جلوگیری از عفونت نقش بسیار مهمی دارد. اما حتما این کار را با دستمال نرم و لطیف انجام دهید.

پیاده روی و تحرک: توصیه میشود حداقل تا 3 روز از انجام فعالیت های ورزشی اجتناب کنید اما بعد از آن برای بهبود سریعتر بیماری فعالیت‌های سبک و پیاده روی انجام دهید. زیرا با بالا بردن گردش خون و خونرسانی بیشتر به لگن، به بهبود سریعتر بیماری کمک می‌کند.

عدم استفاده از شوینده‎‌های معطر: صابون و شوینده‌های معطر می‌تواند موجب تحریک ناحیه مقعد شود به همین دلیل در زمان بعد از جراحی پیشنهاد نمی‌شود.

رعایت تغذیه و مصرف کافی فیبر: مصرف کافی مایعات و غذاهای فیبر دار به دفع راحت تر مدفوع کمک می‌کند و هنگام اجابت مزاج، فشار کمتری به محل جراحی وارد می‌گردد. همچنین از مصرف غذاهای تند و فلفل پرهیز جدی شود و مصرف سبزیجات و مواد غذایی پر فیبر را بیشتر در سبد غذایی خود قرار دهید.

تمیز نگه داشتن محل زخم: محل زخم جراحی را روزانه با آب ولرم و صابون بشویید و با گار استریل مجدد پانسمان شود؛ برای جلوگیری از نشتی خونابه و ترشحات زخم، ناحیه زخم را با باند استریل پانسمان کنید و روزانه پانسمان را تعویض کنید.

قطعا نمی توان از عوارض بعد از عمل شقاق چشم پوشی کرد و این عمل هم عارضه های خاص خودش را به همراه دارد اما با رعایت موارد بالا شما تا مقدار زیادی می توانید این عوارض را کاهش داده و کنترل کنید، همچنین از عود مجدد بیماری جلوگیری کنید.

درد مقعد

آیا عمل درمان شقاق با لیزر تحت پوشش بیمه است؟

این عمل جراحی از آنجایی که بدون بستری شدن در بیمارستان انجام می‌شود، از لیست عمل‌های تحت پوشش بیمه خارج بوده و تنها در صورتی که مرکز درمانی شما طرف قرار داد با مراکز بیمه باشد، با دریافت یک نسخه از کلینیک می‌توانید بخشی از هزینه عمل شقاق با لیزر خود را از بیمه دریافت کنید.

چه کسانی بیشتر شقاق میگیرند؟

شاید برای شما هم سوال باشد که چه کسانی بیشتر شقاق میگیرند و درگیر این بیماری دردناک میشوند. در همین جهت توجه شما را به آمار زیر جلب می‌نماییم:

خانم آقا سن
6.7% 6.5% 6 – 11
6.7% 3.8% 12 – 17
14.8% 7.3% 18 – 24
18.6% 12.1% 25 – 34
11.9% 15.5% 35 – 44
14.0% 15.9% 45 – 54
11.4% 18.0% >55 – 64
16.0% 20.9% 65+
منبع : ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4109752

مطالب مرتبط شقاق

شقاق چیست ؟

جراحی شقاق

راه های درمان شقاق

درمان سریع شقاق

عکس شقاق مقعدی

درمان شقاق در بارداری

نقش ورزش در درمان شقاق

مزایا و معایب درمان شقاق با لیزر

پرسش ها و پاسخ های مرتبط به بیماری شقاق
درمان سریع و قطعی بیماری های مقعدی

سوالات متداول درمان شقاق (فیشر) با لیزر

در روش لیزر درمانی هیچ درد و خونریزی وجود ندارد و بیمار بعد از چند روز میتواند به فعالیت های خود بازگردد
بنا به میزان عمق شکاف ها و زخم های مقعدی هزینه عمل متغیر است.
عمل لیزر شقاق در تمامی شهر هایی که به دستگاه لیزر مناسب مجهز باشند صورت میگیرد اما درمان شقاق با لیزر در کلینیک لیزر شفا در تهران انجام میشود.
اگر شقاق در مراحل اولیه باشد (شقاق حاد) با درمان خانگی و پماد و داروهای گیاهی قابل درمان است اما در مورد شقاق مزمن باید از لیزر درمانی کمک گرفت.
درمان با لیزر عوارض قابل توجهی نداشته و درمانی بدون عوارض شناخته میشود.
توصیه پزشکان متخصص بیماری های مقعی این است که تا حداقل 3 روز بعد از عمل از ورزش خودداری کنید.
این روش درمانی هیچگونه خطری نداشته و کاملا ایمن میباشد.
خیر زیرا برش های لیزری با ظرافت و مهارت در ناحیه شکاف ها صورت میگیرد و آسیبی به عضلات تحتانی نمیرساند و بیمار دچار هیچ گونه بی اختیاری نمبشود.