این مقاله در تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۴ پیرو مصاحبه با دکتر تاجبخش بروزرسانی شده است.
آیا درمان قطعی برای این بیماری وجود دارد؟ بله در اکثر موارد درمان لیزری فیستول مقعد (fistula laser) یک روش درمان قطعی برای فیستول مقعدی بوده و بیماران برای همیشه توانستهاند با این بیماری خداحافظی کنند.
درمان فیستول با لیزر تقریبا موثرترین و راحت ترین نوع درمان آن می باشد، در واقع پیشرفت تکنولوژی کمک بسیار زیادی به پزشکان در درمان فیستول مقعدی داشته تا بتوان بجای روش های درمانی مانند جراحی با تیغ (جراحی سنتی)، تزریق چسب فیبرین و سایر موارد مشابه از لیزر بابت درمان این بیماری کمک گرفت.
در واقع در حال حاضر بهترین روش درمانی این بیماری لیزر فیستول می باشد که در کمترین زمان و راحت ترین حالت با حداقل درد و خونریزی درمان میشود. این جراحی در مطب با بی حسی موضعی و بصورت سرپایی صورت میگیرد.
تعیین وقت سریع لیزر فیستول
ویزیت آنلاین در کلینیک لیزر شفا
جهت تعیین وقت و یا ویزیت آنلاین می توانید با شماره زیر در واتساپ پیام دهید تا مستقیما توسط پزشک متخصص راهنمایی شوید. پیام در واتس آپ : ۰۹۰۲۱۳۳۲۸۵۴ تماس : ۰۹۰۲۱۳۳۲۸۵۴
لیزر فیستول در تهران
کلینیک لیزر شفا واقع در تهران دارای 2 شعبه مجزا اما در یک ساختمان است، یکی از واحد ها مخصوص بانوان گرامی تعبیه شده تا بانوان در صورت درخواست بتوانند در محیطی آرام و همراه با پزشکان خانم به درمان بیماری های مقعدی خود همچون فیستول مقعدی بپردازند و در واحد دیگر خانم و آقایان می توانند روند درمانی خود را پیگیری کنند.
پزشکان این مرکز از بهترین پزشکان و متخصصان بیماری های مقعدی در ایران و تهران هستند که با بکارگیری مهارت و تجربه خود در این زمینه، کمک زیادی به بیمارانی می کنند که برای درمان ناهنجاری های مقعدی خود به کلینیک مراجعه کرده اند.
کلینیک لیزر شفا اولین مرکز درمانی لیزر فیستول در ایران میباشد که فعالیت خود را از سال 1384 آغاز کرده و از دستگاه های لیزر 2020 و 2022 برای درمان بیماری های مقعدی به روش لیزر استفاده میکند.
درمان فیستول مقعدی با لیزر بدون نیاز به عمل جراحی
در ابتدا بهتر است از این موضوع غافل نشویم که درمان قطعی فیستول قطعا جراحی است و بدون اقدامات تهاجمی یا با درمان های دارویی نمیتوان آن را بر طرف کرد.
درمان فیستول به هر دو روش درمان سنتی و درمان لیزری در کلینیک های بیماریهای مقعدی توسط پزشکان و جراحان با تجربه انجام میشود.
از آنجاییکه جراحی در اتاق عمل برای عموم بیماران ترسناک و وحشتناک میباشد، امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و روی کار آمدن درمان لیزری بیماری های مقعدی خیلی زود این روش جایگزین روش سنتی درمان فیستول که با تیغ و چاقو صورت میگیرد شد و اکثر پزشکان و بیماران لیزر فیستول مقعدی را برای درمان خود انتخاب میکنند.
امروزه با استفاده از تکنیک لیزر در درمان فیستول مقعدی از عوارضی که ممکن است منجر به صدمه عضلات نگهدارنده دفع گاز و مدفوع میشود جلوگیری شود.
برای لیزر فیستول مقعدی در ابتدا پزشک باید شم را معاینه و علائمتان را بررسی کند، درصورتیکه کاندیدای مناسبی برای لیزر فیستول بودید اقدامات لازم انجام شود.
جهت تعیین نوبت فوری برای درمان فیستول مقعدی با لیزر در کلینیک لیزر شفا اینجا کلیک کنید.
لیزر فیستول مقعدی چگونه انجام میشود؟
در عمل جراحی لیزر فیستول مقعدی بعد از انجام معاینات اولیه توسط پزشک شما برای عمل و درمان آماده میشوید، ابتدا بی حسی موضعی به شما تزریق میشود و سپس با ملیه ای به نام پروب (probe) که مخصوص عمل فیستول میباشد مسیر فیستول را مشخص میکنند بعد از آن با استفاده از لیزر پرتوان (لیزر Co2) مسیر فیستول ترمیم میشود.
از آنجاییکه عموما در بیشتر بیماران و مراجعه کنندکان فیستول عمیق نمیباشد، می توان به راحتی و با کمترین میزان درد و خونریزی آن را با لیزر درمان کرد.
درمان با جراحی چه از روش عمل لیزر چه از روش عمل سنتی (فیستولوتومی) معمولا تنها راه درمانی موثر است که جهت انجام آن سوراخ خارجی و داخلی (اولیه) با عبور پروب (میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق باید پیدا شوند و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن باز unroffed شود بطوریکه فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. و در تمام روش های درمانی اعم از جراحی معمولی فیستول و یا لیزر فیستول 5 تا 10 درصد بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد.
Laser surgery is a type of surgery that uses special light beams instead of instruments for surgical procedures. LASER stands for “Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation.” Lasers were first developed in 1960
جراحی با لیزر یک نوع جراحی هست که فقط به جای جراحی با چاقو یا تیغ از تابش نور استفاده میشود که این خود دارای مزیت هایی می باشد، عمل جراحی با لیزر توسط تابش نور متمرکز صورت میگیرد که خوشبختانه امروزه نقش بسیار پر رنگی در درمان فیستول مقعد دارد.
Laser closure of the perianal fistula is the minimally invasive and low complication rate procedure which is a life-saving way for complex fistulas, preserving anal sphincter injury
استفاده از لیزر در درمان فیستول روشی کم تهاجمی و راه نجاتی بوده که سبب میشود آسیب کمتری به اسفنکتر مقعد وارد شود.
به نقل از : https://clinicaltrials.gov
بعلت حداقل صدمه توسط ليزر، بيمار براحتی از روز بعد ميتواند دفع مدفوع را راحت داشته باشد و مراحل ترميم بسيار سريعتر از جراحى معمولی با چاقو اتفاق می افتد.
“بیماری فیستول مقعدی (fistula) با روش های مختلفی قابل درمان است اما تنها درمان قطعی و تضمینی این بیماری نشیمنگاهی عمل لیزر فیستول می باشد که درمانی بدون دوران نقاهت محسوب میشود. بیماری مشقت آور و زجرآور فیستول را یکبار برای همیشه درمان کنید.”
اقدامات لازم قبل از درمان لیزر فیستول مقعدی
سوالی که معمولا بین بیمارانی که قصد لیزر فیستول مقعدی دارند رایج است این است که قبل از لیزر فیستول باید چه کارها و اقداماتی توسط بیمار انجام شود؟
در پاسخ به این سوال باید گفته شود که تمام بیماران که برای درمان بیماری های مقعدی یا سینوس مویی به کلینیک لیزر شفا مراجعه میکنند در ابتدا معاینه میشوند و بعد از آن تصمیم گرفته میشود که برای بیمار درمان فیستول با لیزر انجام شود یا خیر.
لازم به ذکر است از آنجاییکه عمل لیزر فیستول مقعدی بصورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام میشود، پس لازم نیست که قبل از آن اقدام خاصی صورت بگیرد یا بیمار از شب قبل جهت آمادگی برای عمل بستری شود.
- تمیز کردن ناحیه مقعد یا کمر:
بهتر است روز قبل از عمل به حمام بروید و ناحیه عمل که مقعد یا کمر است را تمیز کنید و اگر در ناحیه عمل موی زیادی وجود دارد با استفاده از تیغ یا هر وسیله دیگری موهای آن ناحیه را از بین ببرید.
- مصرف داروهایی قبلا مصرف میکردید:
از آنجاییکه پروسه عمل لیزری ما یک پروسه سرپایی و بدون بیهوشی است پس مصرف داروهای قبلی هیچ منعی ندارد؛ اگر قبل از عمل لیزر فیستول داروی خاصی مصرف میکردید بهتر است آن را با پزشک و جراح خودتان درمیان بگذارید، معمولا مصرف دارو های قبلی برای عمل منعی ندارد و بهتر است جهت پیشگیری از بروز عوارض خاص، داروها در زمان خودشان مصرف شوند. (با مشورت پزشک)
- داشتن همراه در روز عمل:
بهتر است که با خود همراهی داشته باشند و همچنین بهتر است خودشان رانندگی نکنند گرچندخیلی از بیماران به تنهایی می آیند و مشکلی نداشتند با این موضوع.
جهت دریافت نوبت در کلینیک لیزر شفا می توانید همین حالا با شماره 22361071 تماس بگیرید.
مراقبت های بعد از عمل لیزر فیستول مقعدی
یکی دیگر از سوالات شایعی که معمولا بیماران بعد از لیزر فیستول از ما میپرسند این است که بعد از عمل لیزر چه مراقبت هایی را باید انجام دهیم؟
متاسفانه خیلی از مراکز بدرستی بیماران را راهنمایی نمی کنند و صداقت لازم با بیمار را ندارند، لذا لطفا موارد زیر را بدرستی مطالعه بفرمائید.
معمولا مراقبت ها و اقدامات به دو دسته تقسیم می کنیم: اقدامات اولیه بعد از جراحی بابت بهبود زخم و اقدامات ثانویه بعد از درمان کامل.
- اقدامات لازم برای خوب کار کردن شکم بیمار و جلوگیری از یبوست:
از آنجاییکه بعد از عمل لیزر فیستول مقعد باید دفع مدفوه نرم و روان داشته باشیم تا به محل زخم آسیبی وارد نشود پس معمولا پزشکان بعد از لیزر فیستول داروهای روان کننده و. ملین به بیماران تجویز میکنند تا بیمار با یبوست و مشکلاتی از این قبیل روبرو نشود. در کل خیلیها ممکن است نیازی به مصرف این ملین ها نداشته باشند و کافی است فقط میزان مصرف آب، میوه و سبزیجات را بالا ببرند تا مدفوع نرمی داشته باشند.
- شستششوی ناحیه عمل با آب ولرم و صابون:
جهت حفظ نظافت و پاکیزگی زخم محل جراحی در ناحیه مقعدی؛ روز بعد از عمل لیزر جراحی چه دفع داشتید و چه دفع نداشتید، روزانه 2 الی 3 بار با آب ولرم و صابون شسته شود و سپس حتما آن را با باند استریل خشک نمائید. باید بلافاصله بعد از اینکه دفع مدفوع انجام شد، ناحیه دفع با آب ولرم و کمی صابون شسته شود. هرچه قدر ترشحات و ذرات مدفوعی روی زخم کمتر بمونن، احتمال اینکه زخم زودتر بهبود پیدا کند بیشتر است.
- گذاشتن گاز استریل روی ناحیه عمل:
بعد از شستشوی ناحیه مقعد بهتر است روی زخم ناشی از لیزر فیستول در ناحیه مقعد گاز استریل یا غیر استریل گذاشته شود، بعضی از پزشکان پماد های مقعدی برای بیمار تجویز می کنند که بهتر است قبل از گذاشتن گاز استریل روی زخم لزر فیستول آن را روی زخم بمالند.
در کل چیزی که مهم است شستشوی محل زخم با آب و صابون است.
- مصرف به موقع داروها و گوش دادن به توصیه های پزشک معالج:
گاهی پزشک بعد از لیزر فیستول به بیمار مسکن که ضد درد است تجویز میکند یا گاهی (بیشتر در عمل های لیزر فیستول و آبسه) نیاز است که آنتی بیوتیک مصرف شود.
توصیه میشود بیمار تمامی داروهایی که دکتر برای بعد از عمل لیزر فیستول تجویز کرده است را سر موقع مصرف نماید تا از بوجود آمدن عوارض احتمالی جلوگیری کند.
- حمام سیتز:
هر روز بمدت 10 دقیقه در آب گرم نشسته و حمام سیتز نمائید که سبب کاهش درد، سوزش و رفع التهاب میشود حتی می توانید بتادین هم چند قطره اضافه کنید کمک کننده هستند اما اجباری نیستند. اما بهتر از نشستن در لگن آب گرم این است که شما زخم ناحیه مقعد را روزی دو یا 3 بار با اب ولرم و صابون بشورید و خشک کنید.
سایر اقدامات لازم بعد از لیزر فیستول مقعدی که بهتر است رعایت شوند به شرح زیر است:
- پرهیزر غذایی و نخوردن غذاها و ادویههای ممنوعه
- بهتر است طی 24 ساعت اولیه بعد از لیزر فیستول روی زخم خود نشینید و از روز دوم به بعد درصورتیکه درد نداشتید آهسته آهسته روی زخم بنشینید.
- معمولا پزشکان و جراحان توصیه میکنند روز بعد از لیزر فیستول مقعدی ورزش و فعالیت های سنگین نداشته باشید و از روز دوم بصورت آهسته به روال عادی زندگی خود بازگردید.
اقدامات ثانویه بعد از عمل لیزر فیستول پس از بهبودی کامل:
- رعایت رژیم غذایی خوب که دچار دفع مدفوع خشک و یبوست نشوید با مصرف اب، میوه جات و سبزیحات
- ورزش کنید و تحرک داشته باشید حداقل روزی نیم ساعت
- از استرس بدور باشید تا تاثیر منفی روی دستگاه گوارش شما نداشته باشد.
- از فلفل و ادویه جات در حد معقول باشد نه بیش از حد.
- درکل داشتن زندگی سالم با ورزش، تغذیه سالم بدور از استرس توصیه میشود.
آیا شما واقعا دچار فیستول مقعد شده اید؟ علائم آن را بهتر بشناسید
شکایت اصلی بیمار معمولا ترشح مداوم یا متناوب از مقعد است. معمولا سابقه آبسه عود کننده که خودبخود یا با جراحی تخلیه شده است وجود دارد گاهی یک برجستگی که از آن چرک خارج می شود یا بهبود یافته دیده میشود. مجرای فیستول مانند طنابی لمس می شود و مسیر آن در مجاورت اسفنکتر و سوراخ اولیه قابل لمس است.
در بیماری فیستول معمولا بیمار از ترشح چرك از ناحیه مقعد شكايت دارد كه بدون درد است ولی گاهی علت مراجعه دمل های مكرر در ناحيه مقعد است كه هرچند وقت يكبار بيمار را به علت درد شديد و تب زمين گير میكند.
فیستول هایی که به مدت طولانی عفونی و بدون درمان مانده اند می توانند سبب عفونت های منتشر بشوند. سرطان (کارسینوم) در فیستول هایی مزمن و درمان نشده درموارد زیادی گزارش شده است و درمان موثر فیستول در واقع پیشگیری از این واقعه است.
به طور کلی میتوان موارد زیر را به عنوان علائم و نشانه های اصلی فیستول مقعدی در نظر گرفت:
- تب
- ایجاد سوراخ بر روی پوست اطراف مقعد
- مشاهده ناحیه ملتهب و قرمز در اطراف دهانه تونل
- احساس درد در رکتوم و مقعد به ویژه هنگام دفع مدفوع و نشستن
آیا هر فیستولی با لیزر درمان میشود؟
در اکثر موارد بله، میتوان با استفاده از لیزر فیستول را درمان کرد؛ با توجه به عمق فیستول، پزشک جراح با تجربه معمولا با معاينه ميتواند طول و عمق ليزر را مشخص كند ولی گاهى نياز به انجام سونوگرافی مخصوص مقعدی دارد و براساس اين دو میتوان اقدام به درمان نمود. در موارد بسيار كمى به علت عمق شديد فيستول و احتمال صدمه زياد به عضلات نگهدارنده گاز و مدفوع احتمال بی اختياری وجود دارد كه معمولا در اين موارد از روشهای ديگری مثل فلاپ يا ستون برای درمان استفاده ميشود.
تعیین عمق فیستول به این صورت است که دکتر متخصص، مقعد را معاینه و بر اساس تجربه و شواهد متوجه عمق فیستول میشود و یا دستور سونوگرافی جهت تشخیص کامل آن را میدهد.
جهت تعیین وقت برای لیزر فیستول مقعدی در کلینیک لیزر شفا با شماره های قرار داده شده در سایت تماس بگیرید.
عمل فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؛ مزایای درمان فیستول مقعدی با لیزر
قطعا این دو را نمی توان با هم مقایسه نمود زیرا راحتی و تاثیرگذاری درمان فیستول با لیزر بسیار زیادتر می باشد اما زمانی که فیستول خیلی پیچیده و عمیق شود دیگر امکان جراحی با لیزر نیست و بایستی بصورت سنتی جراحی نمود، قاعدتا هر زمانی که از تکنولوژی یاد میشود یعنی بهبود ابزارآلات فعلی نسبت به گذشته، که این امر در موارد پزشکی نیز بشدت تاثیر گذار بوده است. در زیر به مقایسه جراحی با لیزر فیستول و جراحی سنتی می پردازیم:
- بدون نیاز به بستری: در درمان با لیزر فیستول نیازی به بستری در بیمارستان و گرفتن بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی که یکی از علل ترس بیماران است نداشته و متعاقب آن نیازی به استراحت چند روزه در منزل که از ضروریات جراحی سنتی است را ندارند و از روز بعد از عمل میتوانند به سرکار خود بازگردند زیرا بیمار بیهوشی نگرفته ودرد زیادی بعد از عمل ندارد و براحتی درمان میشود.
- از شر پانسمان خلاص شوید: درمان با لیزر نیازی به پانسمان داخلی (توپی یا تامپون) ندارد که معمولا در جراحی سنتی اجباری و خارج کردن آن بسیار دردناک است.
- درمان فیستول با لیزر معمولا در مطب انجام و بیمار بعد از عمل مرخص و میتواند بعد از لیزر تغذیه معمولی و دفع مدفوع داشته باشد در حالی که در جراحی سنتی اصل برعدم تغذیه حداقل برای 24 ساعت و سپس تغذیه با سوپ برای به تاخیر انداختن دفع برای مدت چند روز میباشد.
- درد و خونریزی بسیار کمتر: درد بعد از درمان با لیزر نسبت به درد جراحی سنتی، بسیار کمتر و ناچیز بوده و میزان خونریزی نیز کمتر است. همچنین میزان عود کمتر خواهد بود.
- عدم انتقال عفونت های خطرناک: انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی محتمل است در درمان با لیزر وجود ندارد.
- از کاربردی ترین راه های درمان: بر خلاف تصور عموم درمان فیستول با لیزر در اکثر مراحل حتی مراحل پیشرفته فیستول کارآیی دارد و حتی درمورد بیماران با سن بالا و مشکلات دیابتی-کبدی-کلیوی و بیماران قلبی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند قابل انجام است.
- کمترین عارضه: درمان فیستول با لیزر کمترین آسیب را به عضله اسفنکتر وارد میکند و خطر بی اختیاری مدفوع را بعد از عمل کاهش میدهد.
مقایسه درمان گیاهی فیستول مقعدی با لیزر
باید اظهار داشت که دارو های گیاهی برای درمان فیستول مقعدی کارآمد نبوده و تنها به عنوان تسکین دهنده موقتی درد کاربرد دارند و تنها جراحی و روش های تهاجمی که می تواند جراحی سنتی یا لیزر فیستول باشد راه درمان قطعی این بیماری هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان فیستول قعدی با لیزر با ما در ارتباط باشید.
هزینه عمل جراحی لیزر فیستول
هزینه دقیق جراحی لیزر فیستول بستگی به میزان وسعت و شدت بیماری دارد، زیرا هزینه عمل جراحی این بیماری را نمیتوان دقیق و بدون معاینه پیشین اعلام نمود، در این مورد پس از معاینه توسط پزشک متخصص هزینه دقیق قابل بیان خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های جراحی با لیزر و نحوه پوشش بیمه درمانی این بیماری اینجا کلیک نمائید.
آیا تجربه پزشک نقشی در درمان این بیماری دارد یا خیر؟
بله صددرصد در صورتی که پزشک دارای تجربه بالایی باشد و بیماران بیشتری را معاینه و معالجه کرده باشد میتواند بیماری و شدت آن را بدرستی تشخیص داده و در همین راستا بیمار را در مسیر درمان به درستی هدایت نماید.
جالب است بدانید کلینیک شفا اولین مرکز تخصصی درمان فیستول مقعدی در ایران بوده است که با لیزر شروع به درمان نموده است و بیش از 17 سال است که تمرکز خود را صرفا بر روی درمان بیماری های نشیمنگاهی یا مقعدی گذاشته است و تجربه ای ارزشمند در طی این سال ها کسب نموده که نقش این تجربه در کاهش درصد عود بیماری، تشخیض و درمان صحیح بیماری بسیار ارزشمند می باشد. با توجه به سابقه پزشکان این مرکز عمل فیستول مقعدی با لیزر در این مرکز براحتی انجام می گیرد.
توصیه پزشک به بیماران در مورد به تعویق انداختن درمان فیستول مقعد
تنها راه درمان فیستول عمل جراحی و روش های تهاجمی مانند جراحی سنتی یا لیزر فیستول میباشد که در مواقعی بسیار میتواند ساده و آسان باشد و در مواردی می تواند بشدت سخت و زمان بر شود، اما آنچه که مسلم است هرچه به پزشک دیرتر مراجعه کنید و هرچه که از بیماری شما کهنه تر شود و به آن اهمیت ندهید منجر به عوارض بیشتر میشود مکرر دچار آبسه و دمل میشوید و این دائما تخلیه و مجددا پر از چرک و خون شده و در نهایت منجر به بیماری های خیلی بدتر و شدیدتری در ناحیه مقعد میگردد.
مطالب مرتبط با فیستول مقعد
– رابطه فیستول با خونریزی مقعد
– مزایا و معایب درمان فیستول با لیزر
– مقایسه جراحی سنتی با لیزر فیستول
– انواع روش های درمان و جراحی فیستول
– پرسش و پاسخ های مرتبط به فیستول مقعد
لیزر فیستول هنگام عمل درد داره؟
سلام
خیر قبل از انجام عمل، بی حسی موضعی صورت میگیره و دردی هنگام عمل وجود نخواهد داشت.
سلام آقای دکتر من متاسفانه هم هموروئید دارم هم فیستول مقعدی. میخوام بدونم میشه هر دوتاشو با هم تو یه روز با لیزر عمل کنم؟
سلام بله امکانش هست اما قبل از عمل باید معاینه کامل بشید. برای تعیین وقت با شماره های : 02122361071 و 02122361072 تماس بگیرید.
سلام من میخوام فیستولمو درمان کنم با لیزر اما میخوام بدونم دقیقا چقدر باید صبر کنم بعد عمل تا بتونم به سر کارم برگردم؟؟ چون راننده هستم و خیلی برام مهمه که برگردم سر کارم بعد عمل. برا همین اگه عوارضشو بگید خیلی خوب میشه
سلام
درمان بیماری فیستول با لیزر عوارض قابل توجهی ندارد و دوره نقاهت خیلی کوتاه تری نسبت به سایر جراحی ها دارد. به همین علت توصیه میشود بهتر است چند روز (کمتر از یک هفته) از رانندگی و نشستن های طولانی مدت خودداری کنید.