مرکز تخصصی درمان بیماری‌های شقاق، بواسیر، فیستول، کیست مویی، زگیل تناسلی و آبسه مقعدی با لیزر

بواسیر خارجی چیست؟ - بهترین راه درمان هموبروئید خارجی+ ویدئو | کلینیک لیزر شفا

درمان بواسیر خارجی | هموروئید ترومبوزه

درمان بواسیر خارجی | هموروئید ترومبوزه

از دیرباز شاهد ابتلا بسیاری از افراد به بیماری مقعدی بواسیر هستیم؛ این بیماری با توجه به علائمی که از خود بروز می‌دهد به انواع مختلفی دسته بندی می‌شود که بواسیر خارجی یکی از آنها است. بواسیر خارجی که با نام علمی هموروئید خارجی (External hemorrhoids) نیز شناخته می‌شود در اثر متورم شدن سیاهرگ های ناحیه مقعدی، علائم دردناکی را برای افراد ایجاد می‌کند که در ادامه این مقاله قصد داریم به ابعاد مختلف این عارضه از جمله علت ابتلا، علائم، شیوع، روش های درمانی بواسیر خارجی و سایر موارد بپردازیم.
پس اگر قصد دارید اطلاعات کاملی از بواسیر خارجی کسب کنید، شما را به خواندن ادامه این متن دعوت می‌کنیم:

بواسیر خارجی چیست؟

بواسیر خارجی و نام دیگر آن هموروئید ترومبوزه نیز یکی از بیماری های شایع در بین عموم مردم می باشد. دلیل آن که به آن بواسیر خارجی می گویند این است که یک زائده ای از مقعد بیرون می زند (خارج از ناحیه مقعد.)

ترومبوزه به معنای لخته می باشد، معمولاً شخص به دلیل فعالیت های شدید و سنگین و همچنین برداشتن یک جسم سنگین یا یک فشار یا یک استرس روحی دچار این بیماری می گردد.

در کتاب های درسی جراحی به ندرت از این موضوع یاد شده ولی در تجربه کاری بسیار شایع می باشد و وقتی از مریض پرسیده می شود، مشاهده می گردد طی یک روز تا یک هفته قبل از شروع این بیماری ، افراد یک استرس سنگین را پشت سر گذاشته اند.

علت ابتلا به بواسیر خارجی

اینفوگرافیک درمان بواسیر خارجی | هموروئید ترومبوزه

سالانه بسیاری از افراد در اثر عوامل مختلف به بیماری رایج بواسیر مبتلا می‌شوند و علائم آزار دهنده را تجربه می‌کنند. اما علت آن چیست؟ چرا برخی از افراد به هموروئید خارجی مبتلا می‌شوند؟ در واقع هموروئید داخلی و خارجی در اثر عوامل مشابه ایجاد می‌شوند اما اصلی ترین عاملی که احتمال ابتلا به بواسیر خارجی را در زنان یا مردان افزایش می‌دهد، یبوست (مدفوع خشک و سفت) است.

رگ های خونی (عروق) اطراف مقعد در اثر فشار به آنها متورم و برآمده می شوند. این عروق ملتهب و برآمده (هموروئید) همچنین می توانند از افزایش فشار داخل رکتوم (راست روده) ناشی شوند.

طبق تحقیقاتی که پزشکان در این زمینه انجام دادند، زور زدن مکرر هنگام اجابت مزاج می‌تواند علاوه بر بدتر کردن علائم هموروئید قبلی، خطر ابتلا به بواسیر جدید را در افراد افزایش دهد.

علاوه بر آن انواع دیگر فشارهایی که به ناحیه مقعد وارد می‌شود خطر ابتلا به بواسیر خارجی را افزایش می‌دهد مانند:

  • هل دادن یا بلند کردن اجسام سنگین (افزایش فشار بر سیاهرگ های مقعدی)
  • نشستن در مدت زمان طولانی (خصوصا بر سطوح سخت)
  • رژیم غذایی کم فیبر (ابتلا به مدفوع خشک و سفت)
  • ایستادن طولانی مدت (کاهش خونرسانی به مقعد)
  • نوشیدن کم مایعات در طول روز (ابتلا به یبوست)
  • زایمان طبیعی (افزایش فشار بر ناحیه مقعد)

بیشتر بخوانید: آیا بواسیر خود به خود درمان می‌شود؟

علائم بروز بواسیر خارجی

افراد مبتلا به بواسیر خارجی طیف وسیعی از علائم را بر اساس گسترش و شدت بیماری خود ممکن است تجربه کنند که با فرد دیگر نشانه های بیماریشان کمی متفاوت تر باشد! برخی از علائمی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

هشدار : باید مراقب باشیم خونریزی بواسیر را با خونریزی های دیگر اشتباه نگیریم. چون بواسیر یک اختلال خوش خیم و پاره شدن یک رگ سطحی است ولی خونریزی می تواند علت های دیگری مثل برآمدگی یا پولیپ داخل روده بزرگ، زخم روده بزرگ و یا در موارد نادری، سرطان های روده بزرگ داشته باشد.

در صورت داشتن هر یک از علائم بالا با کلینیک لیزر شفا تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: علت خونریزی مقعد در خانم ها و آقایان چیست؟

به گفته منبع معتبر www.healthline.com ممکن است هنگام استفاده از توالت متوجه خونریزی شوید که این موضوع می تواند هنگام دفع یا هنگام استفاده از دستمال کاغذی رخ دهد. همچنین احتمال دارد احساس کنید بالشتک هایی که در ناحیه مقعد ایجاد شده‌اند متورم تر از حالت خود هستند و با بزرگ شدن آنها تمیز نگه داشتن مقعد برایتان دشوار شود.

” You may notice bleeding when you’re using the toilet. This includes seeing blood on toilet paper or in the toilet. Lumps around the anus may feel as if they are swollen. Larger external hemorrhoids may make it difficult to keep the anal area clean. “

صحبت های دکتر داود تاجبخش درباره علائم، راه های تشخیص بواسیر

 

چه کسانی در معرض ابتلا به بواسیر خارجی قرار می‌گیرند؟

این یکی از سوالاتی است که می‌تواند ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کند. در صورتی که والدین شما سابقه ابتلا به بواسیر خارجی را داشته باشند ممکن است در دوره ای از زندگیتان ابتلا به این بیماری ناراحت کننده را تجربه کنید.

علاوه بر آن برخی از افراد به واسطه فعالیتی که انجام می‌دهند شانس ابتلا به بواسیر خارجی در آنها افزایش میابد مانند:

  • زنانی که زایمان طبیعی انجام می‌دهند
  • دوچرخه سواران
  • دانش آموختگان
  • وزنه برداران
  • کارگر روزانه
  • کشاورزان
  • قایقرانان
  • کارمندان

به گفته سایت معتبر  www.ncbi.nlm.nih.gov بر اساس مطالعات انجام شده بر گروهی از مراجعین بیماری های هموروئیدی نتایج زیر حاصل شد:

درصد ابتلا

مشاغل

 

33.5

کشاورز

14.4

کارمند دولتی

9.4

دانشجو / دانش آموز

4.6

کارگر روزانه

 

“ابتلا به بواسیر برای افراد یک تجربه ناخوشایند و دردناکی است که می‌تواند بر کیفیت زندگی آنها تاثیرات منفی بگذارد. شاید برخی از افراد به دلیل تجربه کردن احساسات ناخوشایندی مانند احساس شرم، ترس، استرس و … از مراجعه به پزشک خودداری کنند که همین موضوع سبب شدت یافتن علائم بیماری فرد می‌شود.”

چطور می‌توان بواسیر خارجی را تشخیص داد؟

زمانی که برای معاینه دقیق تر به پزشک مراجعه می‌کنید، در وهله اول از شما خواسته می‌شود تا تاریخچه پزشکی خود را ارائه دهید و علائم خود را شرح دهید. او از شما در مورد عادات غذایی، عادات مدفوع، استفاده از تنقیه و ملین ها سوالاتی را می‌پرسد و سپس با توجه به گفته های شما، معاینه فیزیکی را آغاز می‌کند.

در صورتی که به هموروئید خارجی مبتلا شده باشید عموما پزشک با بررسی ناحیه مقعد می‌تواند بیماری شما را تشخیص دهد. اما اگر به بواسیر داخلی مبتلا شده باشید برای بررسی دقیق تر مشکلات ایجاد شده در ناحیه راست روده به معاینه دیجیتالی رکتوم و آنوسکوپی نیاز پیدا می‌کنید.

جهت تشخیص درست و به موقع بواسیر خارجی، در صورت داشتن علائم ذکر شده در اولین فرصت با کلینیک لیزرشفا تماس بگیرید.

روش های درمانی بواسیر خارجی

با توجه به پیچیدگی و گسترش بیماری، روش های درمانی متفاوتی را می‌توان برای بواسیر در نظر گرفت. البته بواسیر خارجی معمولا نیاز به درمان خاصی پیدا نمی‌کند مگر اینکه با ایجاد لخته خون در توده های بواسیری، تحمل درد برای بیماران بسیار سخت شود.

همچنین باقی بیمارانی که بواسیر خارجی را تجربه می‌کنند می‌تواند علائم ناراحت کننده را به کمک درمان های خانگی یا دارویی کنترل و یا با انجام جراحی بواسیر، از شر این بیماری خلاص شوند!

درمان های خانگی

درمان های خانگی همیشه راه حل قطعی برای بهبودی و رهایی از علائم دردناک بیماری بواسیر خارجی نیست اما با این حال رعایت برخی نکات می‌تواند برای شما مفید واقع شود از جمله:

۱-استفاده از کمپرس یخ: برای این کار کافی است یخ را در پارچه ای تمیز بپیچید و هر بار به مدت 15 دقیقه بر روی توده های هموروئیدی قرار دهید. این روش ساده می‌تواند تورم و درد را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد.

۲- حمام سیتز: یکی از بهترین درمان خانگی برای کاهش علائم درد، خارش و سوزش ناشی از بواسیر استفاده از حمام سیتز است به این صورت که بیمار به مدت 10 تا 15 دقیقه با 2 بار نشستن در وان آب گرم در روز می‌تواند این علائم را تسکین دهد. علاوه بر آن برخی از افراد برای ضد عفونی کردن از نمک اسپوم بدون عطر در آب استفاده می‌کنند.

۳- پماد یا دستمال مرطوب موضعی: برخی از افراد برای کمک به کاهش تورم و درد بواسیر از پماد یا دستمال های موضعی تسکین دهنده، ساخته شده با مواد طبیعی مانند فندق جادوگر و آلوئه ورا استفاده می‌کنند.

۴- مصرف داروهای بدون نسخه: مسکن های بدون نسخه مانند ادویل، ایبوپروفن و … می‌توانند احساس درد و سوزش را در ناحیه مقعد کاهش دهند.

۵- مصرف خوراکی های حاوی فیبر: گنجاندن انواع میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و سایر خوراکی های حاوی فیبر مدفوع را نرم می‌کند. با نرم شدن مدفوع دیگر لازم نیست برای اجابت مزاج فشار زیادی به ناحیه مقعد وارد کنید و از این طریق می‌توانید علائم را تسکین دهید.

۶- نوشیدن مایعات: نوشیدن مایعات به ویژه آب، فوایدی زیادی برای بدن دارد به طوری که پزشکان برای یک فرد بالغ 6 تا 8 لیوان آب را در روز توصیه می‌‌کنند؛ بنابراین اگر می‌خواهید علائمی مانند درد مقعد و خونریزی از مقعد را کاهش دهید از نوشیدن آب و سایر مایعات به جز نوشیدنی های الکلی و حاوی کافئین، قافل نشوید!

در صورتی که علائم بواسیر با گذشت 1 هفته و انجام درمان های خانگی از بین نرود و یا خونریزی از رکتوم را تجربه می‌کنید توصیه می‌شود به یک پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

درمان های پزشکی

با شدیدتر شدن علائم هموروئید خارجی، پزشک معالج ممکن است جراحی بواسیر با لیزر یا جراحی سنتی را به شما پیشنهاد دهد که در ادامه هر یک از این تکنیک های درمانی را به شما معرفی می‌کنیم:

  • درمان بواسیر خارجی با لیزر

اگر به دنبال درمان فوری بواسیر خارجی هستید و می‌خواهید به سرعت بهبود پیدا کنید، ما به شما لیزر بواسیر را پیشنهاد می‌دهیم.
لیزر درمانی یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن توده های بواسیری و علائم دردناک این بیماری است که بدون نیاز به بیهوشی و به صورت سرپایی انجام می‌شود.

مزایای درمان هموروئید خارجی با لیزر

  • انتقال عفونت های خطرناک مثل هپاتیت که در جراحی سنتی محتمل است درعمل با لیزر وجود ندارد.
  • درد بعد از عمل با لیزر نسبت به جراحی سنتی بسیارکمتر و میزان خونریزی نیزکمتر است همچنین میزان عود کمتر است.
  • نیازی به پانسمان داخلی (توپی یا تامپون) ندارد که معمولا در جراحی سنتی اجباری و خارج کردن آن بسیار دردناک است .
  • بر خلاف تصور عموم لیزر در هر مرحله ای حتی مراحل پیشرفته هموروئید وغیرو کارآیی دارد و حتی درمورد بیماران با سن بالا و مشکلات دیابتی-کبدی-کلیوی وبیماران قلبی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند قابل انجام است.
  • عمل معمولا در مطب انجام و بیمار بعد از عمل مرخص ومیتواند بعد از عمل تغذیه معمولی و دفع مدفوع داشته باشد در حالی که در جراحی سنتی اصل برعدم تغذیه حداقل برای 24 ساعت وسپس تغذیه با سوپ برای به تاخیر انداختن دفع برای مدت چند روزمی باشد.
  • نیازی به بستری در بیمارستان و گرفتن بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی که یکی از علل ترس بیماران است نداشته ومتعاقب آن نیازی به استراحت چند روزه در منزل که از ضروریات جراحی سنتی است را ندارند و از روز بعد از عمل میتوانند به سرکار خود بازگردند زیرا بیمار بیهوشی نگرفته ودرد زیادی بعد از عمل ندارد.

 بیشتر بخوانید: مزایا درمان هموروئید با لیزر چیست؟ + مقایسه لیزر هموروئید با روش جراحی سنتی

  • درمان بواسیر خارجی با جراحی سنتی

گاهی ممکن است با پیشرفت بیماری و بزرگ شدن توده های بواسیری، پزشک جراحی سنتی را برای درمان توصیه کند.
یکی از متداول ترین روش های جراحی برای درمان بیماری بواسیر هموروئیدکتومی است که در این تکنیک جراح با استفاده از تیغ جراحی توده های بواسیری را از ناحیه جدا می‌کند.
البته این نوع روش درمانی خطرات و عوارض بالقوه خود را به همراه دارد و به نسبت لیزر بواسیر دوره نقاهت طولانی تر خواهد بود.

دوران نقاهت جراحی بواسیر خارجی چقدر است؟

در صورتی که فرد تحت جراحی هموروئیدکتومی قرار بگیرد به زمان بیشتری برای استراحت و بهبودی نیاز دارد. با انجام جراحی سنتی بیمار بعد از گذشت 1 الی 2 هفته می‌تواند به مرور شروع به انجام فعالیت های روزمره کند و به سر کار بازگردد اما برای بهبودی کامل احتمالا به چند هفته تا چند ماه زمان نیز باشد که البته این موضوع بسته به پیچیدگی جراحی فرد تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: دوران نقاهت بعد از درمان بواسیر خارجی

مراقبت های لازم بعد از درمان بواسیر خارجی

اگر می‌خواهد دوران نقاهت را به سادگی پشت سر بگذارید، رعایت برخی از نکات در این بازه زمانی کمک زیادی می‌کند از جمله:

  • در طول روز به میزان کافی آب بنوشید.
  • حین اجابت مزاج از زور زدن پرهیز کنید.
  • برای نشستن از بالشتک های دوناتی استفاده کنید.
  • از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
  • داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک، سر وقت مصرف کنید.
  • 2 بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه در وان یا تشت آب گرم بشنید.
  • مصرف غذاهای چرب، سرخ شده، فرآوری شده و فست فودی را به حداقل برسانید.
  • برای فشار کمتر به ناحیه نشیمنگاهی هانگام استراحت و خوابیدن به پهلو دراز بکشید.
  • بعد از جراحی بواسیر نیاز به استراحت در خانه دارید، بهتر است برای مدتی از انجام فعالیت های سنگین پرهیز کنید.
  • به منظور عدم تحریک ناحیه تحت درمان سعی کنید در روزهای ابتدایی فقط غذاهای آبکی و نرم مانند سوپ سبزیجات میل کنید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از عمل بواسیر خارجی + ویدیو

بواسیر خارجی در خانم ها و آقایان

شیوع بواسیر خارجی بین خانم ها و آقایان تفاوت خیلی عمده ای ندارد، ولی برخی از آمارها نشان می دهد آقایان مراجعه بیشتری به پزشک دارند. همه افراد سالم جامعه ممکن است به درجاتی از بواسیر خارجی مبتلا باشند و در کسانی که یبوست طولانی مدت دارند، شیوع بواسیر خارجی بیشتر است. این یعنی اگر یبوست درمان شود، تا حد زیادی علائم بواسیر هم بهبود می یابد.

 

هزینه عمل جراحی لیزر بواسیر یا هموروئید خارجی

تعیین هزینه جراحی لیزر بواسیر خارجی قطعا بستگی به میزان وسعت و شدت بیماری دارد، در واقع هزینه عمل جراحی این بیماری را نمیتوان دقیق و بدون معاینه پیشین اعلام نمود، در این مورد پس از معاینه توسط پزشک متخصص هزینه دقیق قابل بیان خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه های جراحی با لیزر و نحوه پوشش بیمه درمانی این بیماری اینجا کلیک نمائید.

آیا تجربه پزشک نقشی در درمان این بیماری دارد یا خیر؟

در کلینیک شفا بیش از 15 سال است که تمرکز صرفا بر روی درمان بیماری های نشیمنگاهی بوده و تجربه ای ارزشمند در طی این سال ها کسب شده است که نقش این تجربه در کاهش درصد عود بیماری و تشخیص و درمان صحیح بیماری بسیار ارزشمند می باشد.

ویدئو و فیلم توضیحات همورئید ترومبوزه

اگر زمان مطالعه مطالب فوق را ندارید، می توانید به صورت ویدئویی و فیلم، تمام مطالب بالا را تماشا کنید

مطالب مرتبط با بواسیر خارجی

بواسیر خونی

عکس بواسیر

انواع هموروئید

خونریزی هموروئید

هموروئید چیست؟

راه های درمان بواسیر

درمان سریع هموروئید

تغذیه های مناسب هموروئید

درمان بواسیر در دوران بارداری

نقش ورزش در درمان هموروئید

انواع روش های جراحی هموروئید

مزایا و معایب درمان هموروئید با لیزر

دوران نقاهت بعد از عمل جراحی بواسیر داخلی

پرسش های متداول و پاسخ به سوالات هموروئید

سوالات متداول بواسیر خارجی

علائم بواسیر خارجی معمولاً خفیف است و ممکن است شامل خارش، درد، تورم و خونریزی باشد. اگر بواسیر خارجی شما بزرگ باشد، ممکن است باعث احساس یک توده در اطراف مقعد شود.
بهترین روش درمان بواسیر خارجی لیزر درمانی است. لیزر درمانی یک روش موثر، بدون درد و با دوره بهبودی کوتاه است. لیزر درمانی می تواند برای بواسیر های کوچک و بزرگ استفاده شود. در لیزر بواسیر خارجی، از لیزر برای از بین بردن رگ های متورم و ملتهب بواسیر استفاده می شود که باعث می شود رگ ها منقبض شده و خونریزی آن ها متوقف شود.
برای پیشگیری از بواسیر خارجی، از یبوست یا اسهال مزمن جلوگیری کنید. همچنین، وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید و به طور منظم ورزش کنید. هنگام دفع مدفوع، به مدت طولانی روی توالت ننشینید.
بهترین روش درمانی برای بواسیر خارجی به شرایط فردی بیمار بستگی دارد. پزشک شما می تواند بهترین گزینه درمانی را برای شما توصیه کند. با این حال لیزر درمانی بدون درد، با دوره بهبودی کوتاه و خطرات و عوارض کمتری نسبت به جراحی سنتی است.
فشار بیش از حد بر ناحیه مقعد اصلی ترین عامل ابتلا به بواسیر خارجی است. این فشار می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند دفع مدفوع سخت یا طولانی مدت، بارداری، چاقی، نشستن یا ایستادن طولانی مدت و یبوست یا اسهال مزمن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
تماس با ما مسیریابی