با توجه به مهارت و تجربه ای که داریم، شما را تا انتهای مسیر درمانتان همراهی کرده و روند درمان شما را تضمین می نماییم.
کولیت زخمی یا کولیت اولسراتیو یکی از انواع بیماری کولیت روده میباشد که میتواند موجب بروز بیاشتهایی و از دست دادن میل به عذا خوردن شود. کارشناسان تغذیه و پزشکان متخصص گوارش علت بیاشتهایی و کاهش وزن ناگهانی بیماران خود را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که کولیت اولسراتیو، عامل چنین اتفاقی در مراجعه کنندگان شده است!
در ادامه به بررسی گزارشی منتشر شده از سوی healthcentral.com مبنی بر تاثیر کولیت اولسراتیو بر کاهش وزن ناگهانی و اشتها در بیماران مبتلا به این عارضه میپردازیم.
کولیت روده یا Colitis یکی از بیماریهای التهابی روده است که میتواند برای سلامتی مبتلایان خطرناک باشد و مخاطراتی مانند کاهش اشتها و میل به غذا را به همراه داشته باشد. کولیت روده اولسراتیو یا Ulcerative Colitis به عنوان یکی از انواع کولیتها در روده بزرگ شناخته میشود، و در اغلب موارد با علائم و نشانههای زیر همراه است:
ماهیت عارضه کولیت زخمی یا کولیت اولسروز، تغییر اشتهای بیماران میباشد. در اغلب موارد وقتی به یک بیماری التهابی مبتلا میشوید، سیستم ایمنی بدن شما پروتئینهای التهابی را برای مبارزه با عفونت موجود در بدن آزاد میکند. آزاد شدن پروتئینهای التهابی منجر به کاهش اشتها و میل به غذا میشود. اما یکی از فاحشترین اختلافات این بیماری التهابی روده (Ulcerative Colitis)، عدم بازگشت اشتها به حالت سابق خود حتی پس از درمان این عارضه میباشد!
بر خلاف بیماری التهابی آنفولانزا که پس بهبودی منجر به بازگشت میل و اشتها بعد از بهبودی میشود، کولیت اولسراتیو مزمن اجازه بازگشت اشتها به حالت قبلی را نمیدهد.
طبق گزارشی که از سوی The Cleveland Clinic منتشر شده، کولیت اولسراتیو و عفونتی که در بدن ایجاد میکند به طور کلی دو هورمون در بدن را تحت تاثیر قرار میدهد:
همچنین طی تحقیقاتی که در خصوص تاثیر تغذیه بر سندروم روده تحریک پذیر یا IBS انجام شده است، نشان داده شده که افزایش سطح هورمون لپتین در بدن تنها دلیل بروز بیاشتهایی در کولیت روده زخمی میباشد.
این بدان معناست که علیرغم تاثیر کولیت روده بر توانایی فرد در هضم غذا، توانایی بدن در تجربه علائم طبیعی گرسنگی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
فقدان اشتها و یا اجتناب از خوردن غذا میتواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر وزن و سلامت افراد بگذارد. به طوری که نخوردن غذا و یا کاهش حجم وعدههای غذایی، سطح مواد مغذی و مفید دریافتی برای بدن بسیار پایین آمده و میتواند برای سلامتی شما خطرساز باشد!
به گزارش my.clevelandclinic.org نخوردن غذا به اندازه کافی میتواند منجر به بروز علائم و تغییراتی نگران کننده در بدن بشود که برخی از آنها عبارتند از:
علاوه بر اینکه تغییراتی را در چهره و پوست بدن خودتان مشاهده میکنید، خلقیات و روحیات شما را نیز تحت تاثیر قرار داده و ممکن است که:
هیچ جای تعجبی وجود ندارد که اگر به کولیت روده مبتلا هستید، کاهش وزن و بی اشتهایی نسب به غذا را تجربه کنید! پس از آنکه اشتها و میل به غذا در اثر ابتلا به کولیت زخمی روده در شما کاهش پیدا کرد، به دنبال آن کاهش وزنهای ناگهانی و بسیار شدیدی را تجربه خواهید کرد.
در مجموع 51% از افرادی که تجربه ابتلا به کولیت اولسروز روده را داشتند، کاهش وزن قابل توجهی را تا پیش از تشخیص این عارضه رنج آور تجربه کردند!
بیشتر بخوانید: چطور کولیت روده زخمی یا کولیت اولسروز را درمان کنیم؟!
در حالت ایدهآل، درمان کولیت اولسراتیو روده منجر به بهبود و رفع علائم و کاهش التهاب در روده بزرگ شده و باعث میشود تا بیمار بتواند دوباره طیف وسیعتری از غذاها را مصرف کند و در کنار آن مواد غذایی لازم برای افزایش وزن و حفظ سلامت بدن خود را مجدداً به دست آورد. علیرغم اینکه درمان این عارضه با مصرف دارو در بهبود سلامتی شما به طرز چشمگیری موثر است، اما همین داروها نیز ممکن است منجر به بروز بیاشتهایی در بیماران شوند!
به عنوان مثال سولفاسالازین (Sulfalasazine)، مسالامین (Mesalamine) و یا اولسالازین (Olsalazine) از جمله داروهایی هستند که همگی دارای عارضه جانبی بالقوهی از دست دادن و یا کاهش اشتها میباشند!
برای بسیاری از افرادی که به کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، مدیریت وزن و اشتها چالشی بزرگ به شمار میرود. بهتر است تا به جای آنکه از ترس و استرس عارضهای که به آن مبتلا هستید رنج ببرید، برای درمان و مدیریت عارضه کولیت روده اولسراتیو اقدام کنید و همین حالا به پزشک متخصص گوارش و یا جراح عمومی مراجعه کنید. بهترین راه برای درمان عارضه کولیت روده اولسراتیو، مراجعه به پزشک متخصص گوارش و کنترل این عارضه با دارو و رژیم غذایی مخصوص این بیماری میباشد. این بدان معناست که نه تنها میتوانید مدیریت شده و بهتر غذا بخورید، بلکه میتوانید راحتتر غذا بخورید و مواد مغذی لازم برای بدن را به دست بیاورید.
اگر با کاهش وزن و اشتها دست و پنجه نرم میکنید و به دنبال راههایی برای حفظ وزن و اشتهای خود هستید، این توصیهها از دکتر بتریج را در نظر داشته باشید:
اگر از کولیت روده اولسراتیو و بیاشتهایی ناشی از آن رنج میبرید، بهتر است تا برای بهبود علائم و نشانههای این عارضه به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. پزشکان با تجویز دارو و یا تکنیکهایی برای کنترل و مدیریت این بیماری التهابی روده، کاهش وزن و اشتهای شما را بهبود خواهند داد.