مرکز تخصصی درمان بیماری‌های شقاق، بواسیر، فیستول، کیست مویی، زگیل تناسلی و آبسه مقعدی با لیزر

علت نفخ شکم و راه‌های پیشگیری از این عارضه - دکتر داود تاجبخش
علت نفخ شکم

علت نفخ شکم و راه‌های پیشگیری از این عارضه

0
(0)

علت نفخ شکم یک فرآیند بیولوژیکی است که منجر به تجمع گاز در دستگاه گوارش می شود و این گاز از طریق مقعد از دستگاه گوارش خارج می گردد.

نفخ شکم همیشه بی‌خطر نیست و می‌تواند نشانه بروز بیماری‌های خطرناک گوارشی باشد.

 

علت ایجاد نفخ شکم

نفخ شکم می‌تواند ناشی از فرآیندهای طبیعی بدن باشد. معمولا گاز به دو روش در بدن به وجود می آید.

هنگام خوردن یا نوشیدن، هوا نیز وارد معده می شود و سبب جمع شدن اکسیژن و نیتروژن در دستگاه گوارش می گردد. عمده گاز بلع شده بعد از غذا خوردن به صورت آروغ زدن از معده خارج می‌شود؛ تنها بخش کمی از آن وارد روده می‌شود.

همچنین در بدن هنگام هضم غذا گازهای هضم کننده ای مانند هیدروژن، متان و دی اکسید کربن تولید می شود.

در هر دو مورد نفخ ایجاد می شود که به ناراحتی شکمی منجر می گردد.

از دیگر علل ایجاد نفخ شکم

  • یبوست
  • ریفلاکس معده به مری (بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری)
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • افزایش وزن
  • عدم تحمل لاکتوز
  • پرخوری و تند غذا خوردن
  • رشد بیش از حد باکتری‌ ها در معده یا روده کوچک
  • آکاربوز (داروی بیماری دیابت) و هر دارویی که دارای لاکتولوز و یا سوربیتول باشد می تواند باعث نفخ شود.
  • مصرف برخی از داروها (از جمله آنتی بیوتیک‌ها و مسهل‌ها)
  • عادت به مصرف نوشابه و نوشیدنی‌های صنعتی
  • مصرف زیاد نمک (سدیم)، خوراکی‌های رژیمی و شیرین‌کننده‌های مصنوعی
  • مصرف بیش از حد حبوبات
  • جویدن آدامس یا مکیدن آبنبات و مصرف سیگار
  • نزدیک بودن زمان مصرف وعده غذایی شام با ساعت خواب

 

راه های پیشگیری از نفخ شکم

اجتناب از مصرف خوراکی هایی که باعث ایجاد نفخ و باد شکم می شود. این غذاها عبارتند از:

  • گوشت، مرغ و ماهی
  • تخم مرغ
  • غذاهای پر فیبر (عدس، نخود و لوبیا، جو دو سر، لپه، کلم بروکلی، کلم بروکسل)
  • سبزیجات مانند کاهو، گوجه فرنگی، کدو سبز و بامیه
  • میوه‌هایی از قبیل انگور، سیب، پرتقال، انواع توت‌ها، گیلاس، آووکادو و زیتون
  • کربوهیدرات‌هایی مانند نان بدون گلوتن، نان برنج و برنج
  • مصرف غذاهایی که راحت تر هضم می شوند. (مانند سیب زمینی، برنج و موز)
  • پرهیز از مواد غذایی پر چرب
  • میل کردن غذا به آرامی
  • پرهیز از نوشیدنی‌های گازدار
  • عدم جویدن آدامس
  • پرهیزاز مصرف مواد غذایی تند
  • انجام ورزش سبک پس از خوردن غذا
  • پرهیز از صحبت کردن در حین غذا خوردن
  • درمان سوزش معده به کاهش بروز نفخ در افراد کمک می کند.
  • مصرف پروبیوتیک ها به هضم و کاهش گاز کمک می کند.
  • استفاده از پد زغال در لباس می تواند گاز اضافی را جذب کند.

 

پیشگیری از نفخ شکم با مواد غذایی

برای پیشگیری از نفخ میتوان از غذاهایی که در زیر اشاره کردیم استفاده کرد:

  • زنجبیل
  • مارچوبه
  • رازیانه
  • کرفس
  • آب
  • رازیانه
  • شیر بادام
  • بوک چوی
  • نعناع
  • کفیر و ماست
  • خیار
  • گوجه فرنگی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

از راست به چپ به ما امتیاز دهید.

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد رای‌ها: 0

بدون امتیاز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
تماس با ما مسیریابی