برای اینکه سراغ روشهای درمان فیستول در بارداری برویم، ابتدا باید بدانیم فیستول چیست و چگونه در بارداری ایجاد میشود؟ پس از شناخت فیستول، میتوان به بررسی روشهای درمان آن پرداخت.
اگر بخواهیم به زبانی ساده بیان کنیم، فیستول در واقع یک کیسه یا حفره عفونی در اطراف مقعد گفته میشود. فیستول که میتواند تعدادش بیش از یک عدد باشد از طریق مجاری یا کانال باریکی با مقعد در ارتباط است. در واقع تعداد این حفرهها میتواندد بیش از یک عدد باشد. برای شناخت بهتر این بیماری، باید به بررسی ساختمان مقعد بپردازیم. مقعد دارای دو دریچه یا اسفنکتر داخلی و خارجی میباشد. در فضای میانی این دو اسفنکتر، غدد مقعدی واقع شدهاند. زمانی که این فضا برای مدت زمان زیادی مسدود باشد، به این غدد فشار آمده و در نهایت به صورت آبسه یا همان تجمع چرک و عفونت به صورت یک کیسه خود را نشان خواهد داد. اگر این حالت برطرف نشود، این آبسهها را خود را به سطح پوست مقعد رسانده و نتیجه آن حضور یک یا چند عدد فیستول در اطراف مقعد میباشد.
برای بررسی علائم فیستول در بارداری میتوان لیست زیر را مشاهده نمود:
در هر صورت است به عنوان قدم ابتدایی درمان فیستول در بارداری اگر ترشحات چرکی شدید باشد، به دلیل جلوگیری از انتشار آن، تخلیه توسط پزشک متخصص پیشنهاد میشود.
برای درمان فیستول در بارداری باید با عوامل به وجود آورنده آن آشنا شوید. از مهمترین و محتملترین تا کم اهمیتترین و کم احتمالترین آنها در لیست زیر طبقه بندی شدهاند:
با موارد ذکر شده میتوان به این نتیجه رسید، ضمن جلوگیری از مواردی مانند آبسه عفونی، یبوست مزمن و رابطه مقعدی تا حدود بسیار زیادی میتوان از ایجاد فیستول در بارداری جلوگیری کرد. بنابراین به محض رویت آبسه در اطراف مقعد بهتر است برای تخلیه آن و جلوگیری از گسترش آن به پزشک مراجعه کنید. همچنین اصول تغذیه صحیح و استفاده از فیبر در رژیم غذایی خود که شامل میوه و سبزیجات میباشد به همراه نوشیدن آب فراوان در جلوگیری از یبوست بسیار موثر است. همچنین از ورزش کردن نیز نباید غافل شوید. تمامی اینها در درمان فیستول در بارداری موثر میباشند.
در این قسمت به بیان روشهای مهم و اصلی به منظور درمان فیستول در بارداری میپردازیم. اما قبل از آن باید دید در مراجعه به پزشک پس از دریافت شرح حال بیمار توسط پزشک، چگونه بیماری فیستول در بارداری تشخیص داده میشود. برای افرادی که باردار نیستند، علاوه بر معاینه فیزیکی موضع توسط پزشک، معمولا استفاده از سونوگرافی، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، پروکتوسکوپی و MRI میتواند هر گونه شک و شبه در این زمینه را برطرف کند. اما معمولا برای زنان باردار معاینه فیزیکی و گرفتن شرح حال دقیق و نهایتا سونوگرافی به خاطر وضعیت بارداری کفایت میکند. در زیر لیست روشهای درمان فیستول در بارداری بیان شده است:
یک توصیه مهم برای درمان فیستول در بارداری به تمام زنان باردار، پیشگیری میباشد. بله، درست شنیدید! پیشگیری خیلی بهتر از درمان است! ممکن است این جمله را بارها شنیده باشید، اما حقیقت محض است. زیرا در بارداری افزایش هورمونهای بارداری باعث انواع تغییرات در بدن شده پس با رعایت نکات ساده میتوان از بروز این بیماری یعنی فیستول و به دنبال آن درمان فیستول در بارداری جلوگیری کرد:
امیدواریم با رعایت این نکات به ظاهر ساده هرگز دچار فیستول در بارداری و به دنبال آن درمان فیستول در بارداری نشوید.
– فیستول
– رابطه فیستول با خونریزی مقعد
– انواع روش های درمان و جراحی فیستول
– پرسش و پاسخ های مرتبط به فیستول مقعد